×
Menu

Langrendsstøvler til skøjt

  Filter
Mærker
Sko størrelse
Kompatible bindinger
Ski type

Værd at vide

Langrendsstøvler til skate er robuste og stive

Skistøvler til skate er nødvendige, hvis du dyrker skøjtestilen, når du kører langrend. De har stærke og faste såler og stabil ankelstøtte - blandt andet ved hjælp af stropper og spænder. Disse egenskaber er en fordel i forhold til den måde, man bevæger sig og skaber fremdrift på, når man bruger skøjteteknikken. Teknikken minder lidt om at stå på skøjter - heraf navnet.

Sålen på langrendsstøvler til skøjt siger noget om, hvilket bindingssystem, de er kompatible med. De mest almindelige systemer er NNN (New Nordic Norm) og SNS (Salomon Nordic System). Hvis du allerede har et par skøjteski, bør du vælge et par støvler, der er kompatible med bindingerne på dine ski.

Kan man bruge klassiske langrendsstøvler til at skøjte?

Klassiske støvler har mange ligheder med støvler, der er beregnet til skate langrend, men de har ikke den nødvendige støtte omkring anklerne. Bevægelserne er anderledes, og man lægger et større pres på siderne af støvlerne, når man skøjter, så den ekstra støtte er afgørende for fremdriften. Støtten omkring anklerne er afgørende på skistøvler til skøjt.

Hvis du er usikker på om du vil dyrke skate eller klassisk langrend, så bør du overveje et par combi langrendsstøvler. Combistøvler kan både bruges til klassisk langrend og til skate skiing, hvilket giver dig muligheden for at afprøve begge teknikker, før du bruger alle dine penge på specialiseret udstyr.

Se vores skate langrendsbindinger til skøjteski for at finde et par bindinger, der passer til dine skøjtestøvler.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser