×
Menu

Freeskate hjul

  Filter
Farver
Mærker
Hjuldiameter
Hjul hårdhed

Værd at vide

Freeskate hjul er perfekte all-round hjul

Freeskate hjul eller freeskate wheels, som de også bliver kaldt, er en mere robust version af den type hjul, som sidder på almindelige inlines og henvender sig derfor til folk som vil have maksimal frihed når de skater. Freeskate hjul er oftest lavet af højere kvalitet PU end normale hjul og har en stærk kerne som sikrer en høj grad af stabilitet og holdbarhed.

Freeskating kan groft inddeles i to hovedkategorier og det kan hjulene også: Slalom skating og Powerblading.

  • Freeskate wheels til slalom er oftest blødere og starter typisk fra 84a og ned, for at give maksimalt kontrol på asfalten. I slalom skating har atleterne ofte et lidt større hjul i midten, som gør det lettere at dreje skarpt og hurtigt.

  • Freeskate hjul lavet til powerblading hvor man hopper og laver powerslides, er lidt hårdere og starter typisk fra 85a og op. Rulleskøjterne til denne type skating minder lidt om aggressive skates og dette er også tilfældet med freeskate hjulene, som er optimeret til powerslides. Hvis man kigger nærmere på dem, vil man se at de har en fladere profil og er mindre end freeskate hjul til slalom.

Bemærk: De fleste freeskating hjul i denne kategori, kommer uden kuglelejere, det vil fremgå af specifikationerne, hvor vidt lejere er inkluderet. Idéen bag dette, er at forskellige skatere har forskellige præferencer, både når det gælder mærker og ABEC. Læs mere om hvad man bør overveje i forbindelse med køb af kuglelejere, i vores kugleleje guide.

SkatePro