×
Menu

Snowboard bindinger

  Filter
Farver
Mærker
Sko størrelse
Bindings system
Køn

Snowboard bindinger er en vigtig del af et snowboard setup, da de er med til at holde dig og dine fødder fast på snowboardet. Det er også gennem snowboard bindinger, at du opnår støtte og stivhed via highback’en, som er del del, der sidder bag på din læg, samt via baseplaten, der er bunden af snowboard bindingen. Størstedelen af alle snowboard bindinger er traditionelle 2-strop opsætninger med en ankel-rem og en tå-rem. De har en justerbar highback og en drejelig plade eller skive i midten af baseplaten, der fæstner bindingen til snowboardet.

Snowboardets bindingssystem

Alle snowboards kommer klar med gevindhuller til skruerne. De fleste mærker inden for snowboard bindinger fremstiller snowboards, der bruger fire skruer (standard-systemet). En undtagelse fra dette er Burton snowboards, der bruger en 2-skruers ”slider-kanal” på de fleste af deres modeller (også kaldet EST). Dette giver uendelige justeringsmuligheder. Sørg for at vide, hvilket system netop dit snowboard bruger. De fleste bindinger kommer med flere forskellige discs, der gør dem anvendelige til de forskellige systemer.

Snowboard bindingernes stropper

Der findes tre typer stropper:

  • Tå cap strop, der sidder på forsiden af støvlen henover forfoden for et komfortabelt og stabilt hold. Denne strop hjælper med at holde foden på plads i hæl-cuppen, da den sidder helt ude på spidsen af støvlen og giver mere direkte kontakt til snowboardet.
  • Traditionel tå strop, der ofte findes på billige bindinger og blot til at holde dine snowboard støvler på plads. Den kan ikke bruges som en tå cap strop.
  • Ankel strop, der sidder sikkert hen over anklen for at holde foden sikkert fast. Denne rem er større, blødere og en meget vigtig del af snowboard bindingerne.

Snowboard bindinger - highbacks og baseplates

Highback og baseplate overfører energien fra dine bevægelser til snowboardet. Stivere highback og baseplate giver et hurtigere og mere direkte kantgreb, men kan også give træthed og kramper i underbenet, så hvis man er ny i sporten eller blot en lidt øvet snowboarder og kører meget i parken, bør man derfor vælge snowboard bindinger med et blødere flex.

Snowboard bindinger - størrelse

Størrelsen på snowboard bindingerne skal passe til størrelsen på snowboard støvlen, og kommer generelt i small, medium og large. Den korrekte bindingsstørrelse vil holde din støvle godt fast i snowboardbindingen. En generel tommelfingerregel for valg af bindingsstørrelse er:

  • Small = Mænd: str. 36-41, kvinder: str. 34-36,5
  • Medium = Mænd: str. 41-44, kvinder: str. 36,5-40
  • Large = Mænd: str. 43+, kvinder: str. 40+

Hvis stropperne ikke helt passer, når du pakker dine nye snowboard bindinger ud, behøver det ikke at være et problem, for de er justerbare. Den vigtigste del her er at få din snowboard støvle til at passe inden for snowboardet fra side til side og inden for hæl-cuppen.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser