Glædelig Valentinsdag
Vis produkter  -  Klik her
×
Menu

BMX nav

  Filter
Farver
Mærker
Nav
Aksel diameter
Driver side
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

Hvad er forskellen på BMX fornav og bagnav?

BMX nav findes i midten af hjulene på din BMX cykel. De er forbundet til fælgene via egerne og til stellet via hjulboltene. Formålet med det forreste nav er at lade forhjulet dreje uden modstand, hvor BMX-bagnavet består af nogle flere dele, som fx driver, paler og fjedre. Disse dele sidder på bagnavet for at man kan sætte gang i hjulet, når man træder i pedalerne.

Forskellen på freecoaster-nav og kassette-nav

Når du skal vælge et nyt bagnav til din BMX, skal du finde ud af, om du vil have et freecoaster-nav eller et kassette-nav. Det ene system er ikke bedre end det andet, men din stil kan være afgørende for, hvilken type nav, der passer bedst til dig.

BMX Freecoaster-NAV

Det vigtigste at nævne her er, at freecoaster-nav giver mulighed for at rulle baglæns uden at pedalerne behøver at følge med. Freecoaster-navet er oplagt, hvis du elsker at lave fakie-tricks og godt kan lide at køre baglæns. Ulempen ved freecoaster-nav er til gengæld, at de har et 'slør', som betyder, at du skal træde lidt i pedalerne, før navet tager fat, så der opstår fremdrift.

BMX Cassette-NAV

På et kassette-nav skaber du fremdrift så snart du træder i pedalerne. Dette giver mulighed for at accelerere hurtigere. Samtidig er det lettere for begyndere at lære grundlæggende tricks som fx bunny hops og wheelies. Ulempen er, at pedalerne skal følge med rundt, når du ruller baglæns, og dine pedalarme skal helst være i vatter, når du laver din fakie 180 for at vende om og køre lige ud igen.

Right hand drive vs. left hand drive

Endelig fås bagnav med right hand drive og left hand drive samt i udgaver, der kan bruges til begge dele. Dit valg afhænger af dine personlige præferencer, men mange ryttere vælger left hand drive, hvis de oftest grinder på højre side af cyklen og right hand drive, hvis de oftest grinder på venstre side af cyklen. Grinding foregår på pegs, der monteres på navets aksler, men pegs er sjældent monteret på forhånd.


Hvis du gerne vil have pegs, så du kan grinde på din BMX, kan du gå på jagt i vores udvalg af BMX pegs.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser