×
Menu

Rullehockey hjul

Værd at vide

Hvilke rullehockey hjul skal jeg bruge?

Når du skal købe nye hjul til rullehockey, skal du købe nogle, der har den samme størrelse som dine gamle hjul. Ofte er hjul til rullehockey sat op på en særlig måde, hvor hjulene kan have forskellige størrelser.

På mange frames kan man aflæse, hvilken hjulstørrelse, der passer bedst til rulleskøjterne. Hvis du eksempelvis her en hi-lo opstætning, vil der stå 80-80-76-76. Disse tal refererer til hjuldiameteren i millimeter. Det vil med andre ord betyde, at dine to bagerste hjul skal være 80 mm, og de to forreste hjul 76 mm - som regel vil de store hjul sidde bagerst.

Indendørs og udendørs inline hockey hjul

Du får størst glæde af at spille rullehockey, hvis du bruger et sæt hjul, der er designet specielt til enten udendørs eller indendørs rullehockey. Indendørs hockeyhjul er bløde og har normalt en durometer (hjulhårdhed) på mellem 72A-76A. De bløde hjul vil give et bedre greb på det glatte indendørs underlag. Street hockey hjul har typisk en durometer på 80A eller derover, så de kan tåle de hårde underlag, man spiller på udendørs.

Man kan også få hockeyhjul, der egner sig til både indendørs og udendørs brug. De vil typisk have en durometer på 78A eller 80A. Dog er det oftest sådan, at spillere, der både spiller indendørs og udendørs, har et separat sæt hjul til hver disciplin.

Hjul til rullehockey sælges som regel uden kuglelejer og spacere, så det kan være oplagt også at tage et kig på vores udvalg af kuglelejer til rullehockey.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser