×
Menu

Freeskate Frames

  Filter
Mærker
Diameter
Størrelse
Frame-type
Montering

Værd at vide

Hvad er freeskate frames?

Freeskate frames er - ligesom andre frames til inline rulleskøjter - den ramme, der sidder under støvlerne, hvor man monterer hjulene. De forskellige modeller varierer i forhold til type, hjulkonfiguration og montering.

Frame type

Der findes forskellige typer af frames, der egner sig specifikt til forskellige stilarter indenfor inline skating:

Freeskate frames med et "flat" setup har som regel fire hjul i samme størrelse. Denne type frame kendetegnes ved optimeret kontrol og adræthed, og den er det perfekte valg til folk, der skater i byerne eller dyrker slalom.

3-hjulede freeskate frames er bygget til stabilitet og hastighed. De er gode til folk, der dyrker langdistance inline skating og fitness skatere, da de giver god plads til at montere nogle store hjul, så man kan komme højt op i fart.

Der findes også frames, hvor man kun monterer 2 små hjul. Imellem hjulene er der en god overflade til at grinde på. Denne form for frame ser man kun på aggressive rulleskøjter og de bruges af folk, der elsker at lave masser af grinds.

Hjul

På freeskate frames kan man montere hjul i forskellige størrelser, og det er framens størrelse, der afgør, hvor stor en diameter hjulene kan have. På freeskates ligger de typisk et sted mellem 80 mm og 110 mm. Generelt kan man sige, at de korte frames fungerer med små hjul (80 mm - 90 mm), og de egner sig til dem, der gerne vil lave hurtige accelerationer og skarpe sving.

Lange frames kan tage støre hjul (100 mm - 110 mm - 125 mm) og er lavet til de skatere, der gerne vil højt op i hastighed, men tilgengæld ikke går så meget op i, om skøjterne er lette at manøvrere. Det er også muligt at finde korte frames, som man kan montere store hjul på, og dette kan give en spændende kombination af manøvredygtighed, acceleration og høje hastigheder.

Montering

Alle inline frames har et specifikt mounting system, og det er vigtigt at systemet passer med dine støvler.

2-punktssystemet er det mest almindelige. Her monteres framen til to monteringspunkter, der befinder sig på undersiden af støvlen. Mellem disse to punker er en afstand på enten 165 mm eller 196 mm det mest udbredte.

Trinity mounting er et 3-punkts monteringssystem. Trinity mounting er opfundet af mærket Powerslide, og det er et system, hvor rulleskøjterne får et lavere tyngdepunkt, hvilket optimerer energioverførslen.

Med nye hjul kan du skabe et helt anderledes setup. Gå på opdagelse i vores udvalg af freeskate hjul og find nogle, der passer til dine frames.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser