MENU
×

Skate Wax

Skate Wax - For glattere slides og grinds

Skateboard voks hjælper dig med at slide og grinde bedre, når du laver tricks på dit skateboard. Du bruger skate wax ved at smøre det på den overflade, som du skal til at skate på, eller du kan også smøre det på undersiden af dit board. Når du smører skate wax på ujævne overflader, hjælper det med at gøre overfladen glat. Voksen udfylder nemlig de små hak og huller, der kan være på de hårde overflader. Med en glat overflade bliver det dermed nemmere at lave tricks uden at falde.

Erfarne skatere bruger skateboard wax

Skate wax bruges ofte af erfarne skatere, der ønsker at forbedre deres sliding og grinding evner, når de står på ramper eller grinder på rails/gelændere. Der findes utallige jerngelændere rundt omkring på f.eks. bænke, trapper og i skateparker. Alle disse kan bruges til tricks på dit board (hvis tilladt). Du skal dog være opmærksom på, at disse metalobjekter ofte har meget grove overflader. Med skate voks kan du dog gøre den grove overflade mere jævn, så det bliver en hel del lettere at lave slide og grind-tricks - risikoen for at falde bliver også en smule lavere.

Nogle skatere er imod brugen af skate wax, da de mener, at det ikke er hardcore. Det har de måske ret i, men vil du gerne lære at lave slides, er skate wax et smart middel til at hjælpe dig godt på vej.

Pas på glatte gelændere i skateparker

Når du besøger en skatepark, er det ofte en fornuftig idé lige at tjekke gelænderet, før du putter voks på det. Gelænderet har måske fået voks på i forvejen. Hvis du derfor smører mere voks på, kan gelænderet blive for glat til, at du kan lave tricks på det.

Kort sagt er det vigtigt, at du starter med at teste dit spot, før du skater hårdt. Start ud på stille og rolig vis. Når du har følt dig frem, kan du fyre den af.

Skate voks findes i mange forskellige designs, farver og lugte, afhængigt af hvilket mærke der producerer det. Alt skate voks har dog det til fælles, at du kan medbringe det i tasken, når du skal ud at stå på dit board.

Find dit skate wax her hos SkatePro

Skate voks laves af mange populære brands såsom Spitfire og Baker. Det findes også i en organisk udgave fra blandt andet Butta, som tilbyder bionedbrydelig voks. Hvis det er skate wax, du leder efter, er SkatePro det helt rigtige sted at starte.

Hvad der kunne have været en frustrerende skater-oplevelse kan potentielt ændre sig til en af de dage, hvor du lærer en masse tricks. Men husk at være fair overfor de andre skatere ved at fjerne voksen, når du er færdig. Som Mr. Miyagi’ siger:

"Wax on, wax off".

Vi er e-mærket