×
Menu

Freeride ski / Offpist Ski

  Filter
Mærker
Længde
Talje
Køn
Profil
Niveau
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

Værd at vide

Freeride ski - hvad er det?

Freeride ski er kendt som backcountry ski, offpist ski eller big mountain ski.

Backcountry skiing er en voksende sport. Selve skiløbet på freeride ski kan kort forklares som en vandretur op ad bjerget og et frit skiløb ned i uberørt dyb sne, også kaldet pulversne. Freeride skiløb kræver derfor en anden type udstyr i forhold til skiløb på pisten.

En del af oplevelsen ved freeride skiløb omfatter vandreturen op ad bjerget, hvis du ikke vælger at tage en anden vej op, såsom med skiliften, snescooter eller helikopter. Til vandreturen op har du brug for en væsentlig form for backcountry ski gear - et par ski skind. Offpist ski skind vil give dig et godt greb, der gør det muligt for dig at vandre op ad bjerget. Mange freeride ski skind er lavet til, at kunne tilpasses de fleste modeller backcountry ski.

Konstruktionen af offpist ski

Konstruktionen af freeride ski er kort beskrevet bygget med en stiv konstruktion og kommer med en god mængde af rocker. Dette resulterer i et løft i spidsen og et bedre flow i offpisten. Den stive konstruktion giver også en god stabilitet ved høj hastighed.

Jo større taljen af offpist ski er, jo lettere og mindre trættende vil det være for dig at holde dig oppe på overfladen af sneen. På den anden side, vil du få mindre skarpe sving og mindre manøvredygtighed med meget brede ski, når du rammer de præparerede pister.

Backcountry ski - Hvilke ski skal du vælge?

Det er vigtigt, når du skal vælge freeride ski, at tænke over hvor meget du vil bruge dem på off-pisten. Hvis du kun vil køre offpist, så er en større bredde bedre. Hvis ikke, vil en skitalje omkring 95-105mm være god nok til stadig at flyde på pulversneen, men stadig med mulighed for gode sving på præparerede pister.

Læs mere i vores ski vejledning.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser