Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Kuglelejer til løbehjul

  Filter
Kugleleje præcision

Kuglelejer til løbehjul giver et smooth ride

Kuglelejer til løbehjul sikrer, at dine hjul kan rotere frit og hurtigt. Hvert hjul skal bruge to kuglelejer, og selvom de allerede er monterede, når du køber et nyt løbehjul, vil de med tiden blive slidte og kræve en udskiftning. Hvert kugleleje rummer nogle små kugler indvendigt. Disse kugler hjælper med at få lejet til at rulle, og de fordeler belastningen fra din vægt, når du kører.

Kuglelejer til løbehjul er lavet af stål eller keramisk materiale. Stålkuglelejer er mest udbredt, da de både er holdbare og egner sig godt til almindelig hverdagsbrug. Kuglelejer i keramisk materiale genererer mindre varme og friktion, og derfor kan de ofte rotere hurtigere end almindelige kuglelejer. Kuglelejer i stål er næsten altid den mest prisvenlige løsning.

Hvad skal man holde øje med på kuglelejer til løbehjul?

Når du skal finde kuglelejer til dit løbehjul, vil du støde på begrebet "ABEC". Grundlæggende er ABEC en skala, der angiver kuglelejernes kvalitet ud fra et tal på mellem 1 og 9. Jo højere nummeret er, des højere er kuglelejets grad af "præcision", hvilket skulle betyde, at kuglelejet roterer mere smidigt. Kuglelejer med et lavt ABEC-tal er sandsynligvis enormt robuste, så selvom nogle kuglelejer har et lavt ABEC-tal er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at de ikke kan være gode til dit setup.

I din søgen efter kuglelejer kommer du også til at støde på tallet 608. Det refererer til kuglelejets størrelse. Det er uden tvivl den mest almindelige størrelse på kuglelejer til løbehjul, skateboard og rulleskøjter, og betyder, at de har en indre diameter på 8 mm og en ydre diameter på 22 mm.

For at sikre dig, at du ikke behøver at skifte lejer så ofte, kan du se vores guide til rengøring og vedligeholdelse af kuglelejer, hvor du kan lære om, hvordan du kan forlænge levetiden på dine kuglelejer. Hvis du også trænger til at skifte hjulene på dit løbehjul, kan du tjekke vores udvalg af hjul til foldbare løbehjul.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser