×
Menu

Fjeldski

  Filter
Mærker
Længde
Voks
Ski type

Værd at vide

Fjeldski til skiløb udenfor de præparerede spor

Fjeldskiløb - eller backcountry touring - er den mest oprindelige og den mest eventyrlige af de forskellige langrendsdiscipliner. Til forskel fra klassisk og skøjt, som foregår på præparerede spor, foregår fjeldskiløb primært på uberørt sne. Ture på tværs af snedækkede fjelde og dale er blandt hovedaktiviteterne i fjeldskiløb. Erfarne skiløbere tager nogle gange på længere ture, hvor de overnatter i hytter, men der er også mange, der dyrker sporten som en hobby eller træningsform.

Hvilken størrelse skal mine fjeldski have?

Fjeldski skal være cirka 15-25 cm længere end skiløberen er høj. De lange ski giver en stor overflade, der forhindrer, at man synker ned i sneen. Mere erfarne eller tunge skiløbere vælger som regel ski, der ligger i den øvre ende af intervallet. Hvilken skibredde, der er optimal, kan afgøres ud fra de generelle sneforhold, der hvor du skal stå på ski. Brede ski egner sig bedre til frisk, blød sne, hvor smalle ski præsterer bedre på mere kompakt sne.

Forskelle på klassiske langrendsski og fjeldski

Ved første øjekast ligner de hinanden, men der er nogle vigtige forskelle på dem. Fjeldski til backcountry touring har som regel metalkanter, og så er de også bredere end almindelige langrendsski. Årsagen til at man gerne vil have bredere ski med metalkanter, når man står på touringski, er, at metalkanterne kan hjælpe med at gribe fat i isen, og den ekstra bredde gør, at man ikke synker ned i sneen så let.

Fjeldsski kræver specifikke bindinger og støvler, og du er meget velkommen til at gå på opdagelse i vores udvalg af henholdsvis backcountry / fjeld langrendsbindinger og fjeldskistøvler. Hvis du har brug for alt det nødvendige udstyr på én gang, kan du vælge en af vores pakker med fjeldski, hvor alt er inkluderet til en overkommelig pris.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser