×
Menu

Møtrikker og bolte til skateboards

  Filter
Mærker
Længde

Værd at vide

Hvad er møtrikker og bolte til skateboards?

Møtrikker og bolte bruges til at montere dine trucks på dit skateboard deck. Til hverdag tænker man ikke meget på skateboard skruer og bolte, men de er en helt essentiel del af dit setup. Det er vigtigt, at du jævnligt tjekker op på dine bolte og møtrikker. For eksempel bør du sikre dig, at dine møtrikker og bolte er ordentligt stramme. De kan løsne sig over tid, og få dit board til at ryste ovenpå trucken og dermed påvirke din balance.

Hvilken størrelse skateboard bolte skal jeg bruge?

Det er vigtigt at dine skateboard bolte og møtrikker har den rette størrelse. Bolten skal kunne nå fra oversiden af decket og ned gennem truckens baseplate. Når bolten er igennem baseplaten, skal der være et stort nok stykke af gevindet frit til skrue møtrikken på. Hvis boltene er for lange, kan de blive besværlig at stramme, og samtidig kan de sidde i vejen, når du grinder. Hvis boltene omvendt er for korte risikerer du, at møtrikkerne løsner sig og falder af. En standard skateboard bolt er mellem ⅞” (22.22mm) og 1” (25,4mm) lang. Du skal dog højst sandsynligt have længere bolte, hvis du bruger riser pads, der er mere end ⅛” (3,175mm).

Er skateboard møtrikker og bolte universelle?

Mange brands producerer skateboard møtrikker og bolte, og i de passer til langt de fleste skateboards. De fleste skruer har enten stjernekærv (philips) eller unbrakokærv (allen). Dette har ikke nogen indflydelse på din skating, og er op til dine egne præferencer.

Derudover er det en god idé, at du sikrer dig, at du bruger skateboard bolte og møtrikker, der er lavet specifikt til møde de krav, der stilles indenfor skateboarding. Almindelige bolte og møtrikker er sjældent stærke nok til at håndtere de forskellige belastninger, der er en del af sporten.

Glem ikke værktøjet! Se vores udvalg af værktøj til skateboards.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser