×
Menu

Rulleski Stave

  Filter
Farver
Mærker
Længde
Spids-Diameter

Værd at vide

Vælg dine stave til rulleski

At have de rette stave til rulleski har kæmpe betydning for din oplevelse af at stå på rulleski. Stavene hjælper ikke alene med fremdriften, men er også vigtige i forhold til balance og kontrol. De vigtigste ting at have med i sine overvejelser er stavenes materiale og længde, da de både skal matche din stil og din højde.

Længden på rulleski stave

Længden på dine rulleski stave afhænger af, om du dyrker klassisk stil eller skøjt. Klassiske rulleskistave bør være omkring 30 cm kortere end din totale højde. Den længde vil være optimal i forhold til de armbevægelser du laver. Rulleskistave til skøjt bør være omkring 20 cm kortere end din totale højde. Grunden til at man anbefaler, at bruge lidt længere stave til skøjtestilen end til klassisk er, at bevægelserne fra side til side gør, at der er længere afstand mellem dine hænder og det punkt, hvor stavene rammer jorden.

Materialer til rulleski stave

Stave til rulleski er ofte lavet af carbon, glasfiber eller en blanding af de to. Der er fordele og ulemper ved begge materialetyper. Stave som er lavet i 100% carbon er stive, lette og giver den mest effektive kraftoverførsel mellem armene og stavenes spidser. De egner sig bedst til atleter, der har god erfaring med rulleski. Stave der har en blanding af 50% carbon og 50% glasfiber er mere fleksible, tungere og går ikke så let i stykker som stave, der er lavet i 100% carbon. Derfor er de ofte det mest økonomiske valg.

En anden ting, der er vigtig at holde øje med i forbindelse med rulleskistave, er stropper og håndtag (oftest i kork) samt spidsterne på skistavene, som fås i forskellige størrelser. For at se mere udstyr til rulleski stave, kan du se vores Tilbehør til Rulleski Stave.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser