×
Menu

Rulleski stave

  Filter
Farver
Mærker
Længde
Spids-Diameter

Værd at vide

Rulleski stave - Bløde eller hårde?

I denne kategori kan du finde et stort udvalg af rulleski stave med forskellige grader af hårdhed. Normalt siger man, at jo mere carbon, jo mere hårdhed, hvilket betyder mere styrke, men mindre fleksibilitet.

Rulleski stave kommer i forskellige materialer og vægt. At købe en blødere rulleskistav sørger for en bedre komfort, og det er nemmere at undgå ømme arme for begyndere og skiløbere med et mellemniveau.

Hvis du konkurrerer i races og hastighed er essentielt for dig, burde du vælge en hårdere skistav til rulleski, idet det vi give bedre kraftoverførsel. Vær opmærksom på ikke at kaste en hårdere stav rundt med mere carbon. Den kan nemt gå i stykker, hvis du ikke er forsigtig. Dette kan være en udfordring i de store races, hvor skiløbere kæmper for at komme foran. Den samme udfordring er til stede i de store langrendsløb. Et eksempel er Vasaloppet hvor du vil se mange flere knækkede skistave rundt på den 90 km store bane.

Jo mere carbon en rulleski stav er bygget af, jo lettere vil den normalt være. Dette er også en fordel ved racing, idet hvert stroke er nemmere at lave.

Når det kommer til brands er det hovedsageligt et spørgsmål om personlig præference. Mange rulleskiløbere som også udfører regulær langrendsløb bruger de samme skistave til begge discipliner. Dette kan forårsage dig til at udskifte dine tips en smule oftere, men det vil spare dig for problemerne med at opbevare og rense to sæt af skistave.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser