×
Menu

Rulleskøjter til kvinder

  Filter
Farver
Mærker
Sko størrelse
Hjuldiameter
Niveau

Værd at vide

Rulleskøjter til enhver kvindes smag

Her på siden finder du rulleskøjter til kvinder og piger i mange forskellige varianter og til forskellige formål. Du finder inliners til både bykørsel, motion og hyggekørsel og med et hav af forskellige modeller og farver vil du højst sandsynligt kunne finde et par inliners, der passer lige til din smag og dit behov.

Rulleskøjter med mindre hjul

Mindre hjul er særligt velegnede til begyndere/let øvede eller til kortere distancer såsom bykørsel og almindelig rulleskøjteløb.

  • Vi anbefaler en hjulstørrelse på 80-84 mm til bykørsel eller begyndere/let øvede.

Er du begynder, er det en god idé at starte med mindre hjul. Rulleskøjterne får herved et lavere tyngdepunkt, hvilket giver dig mere manøvredygtige rulleskøjter og gør det nemmere for dig at holde balancen.

Hvis du vil bruge dine inliners til byen, f.eks. som transportmiddel, bør du gå efter mindre hjul. Du vil bedre kunne dreje og stoppe hurtigt, hvilket du vil få brug for i byens travle gader med mange retningsskift og forhindringer på vejen.

Rulleskøjter til kvinder: Fitness skating

Større hjul er beregnet til længere distancer og træningsformål. Du får nemmere ved at holde en god fart og bruger mindre energi på at opnå den. Det gør det mere behageligt at køre lange distancer.

  • Vi anbefaler en hjulstørrelse på 90-100 mm og eventuelt 110 mm til træning.

Er du i tvivl om, hvorvidt hjulene bliver for store? Hvis du ikke har kørt på rulleskøjter i mange år, men overvejer at bruge dine nye inliners til træning, kan du med fordel vælge en størrelse på 90 mm. De kræver lidt mere af din balance, da tyngdepunktet ligger højere. Med lidt øvelse vil du dog hurtigt kunne få stor glæde ud af de større hjul, som giver dig god fart på lange strækninger samt plads til at finpudse dine skills.

Er der forskel på unisex rulleskøjter og rulleskøjter til kvinder?

Så længe rulleskøjterne sidder godt om din fod og er behagelige at have på, kan du uden problemer vælge et par unisex-rulleskøjter. Der er nemlig generelt ikke de store forskelle på unisex- og dame-rulleskøjter andet end i deres visuelle udtryk. Der findes dog nogle producenter, som tilbyder inliners i både en dame- og unisex-model og således tilpasser rulleskøjterne til kønnenes anatomi. I disse tilfælde adskiller unisex- og dame-inliners sig på et par punkter – bredde/form og højden på cuff’en:

  • Dame-rulleskøjters bredde og form er smallere end unisex modellerne, da kvinders fødder ofte er smallere end mænds. Med et smallere design tilpasset kvindefødder, får du dermed en støvle, der følger fodens konturer og sidder tæt om foden som anbefalet. Hvis du har en bred fod, kan det derimod være en god idé at gå efter et par unisex-rulleskøjter.
  • Cuff’en på dame-rulleskøjter er også lavere end på unisex modeller, hvilket hænger sammen med, at kvinders lægmuskel sidder lavere. Hvis du som kvinde derfor vælger et par unisex-rulleskøjter, er det en god idé at være opmærksom på, at cuff’en sidder behageligt og ikke presser for meget på læggene, da det kan gøre det svært at lukke spændet ordentligt. Sidder den godt, kan du uden problemer vælge unisex-rulleskøjter.

Husk, at unisex-støvler er større end damestøvler og derfor skal du vælge en størrelse mindre, hvis du går efter en unisex-model. Er du derfor en størrelse 41 i dame-inliners, vil du formentlig skulle vælge en størrelse 40 i unisex-inliners.

Klinger til rulleskøjter til piger

Det er ikke nødvendigt at sætte dig ind i klingen på inliners, medmindre du er en erfaren rulleskøjteløber, der ønsker at skære sekunder af din omgangstid, eller hvis du vejer over 80 kg.

Størstedelen af vores dame-inliners såvel som unisex-inliners har aluminiumsklinge. Nogle klinger fås også i komposit, som er et blandingsmateriale. Aluminiumsklinger er generelt mere holdbare end komposit. De er også stivere, hvilket giver god retningsstabilitet ved højere fart og en god kraftoverførsel. Vejer du over 80 kg, er det en god idé at vælge en klinge af aluminium, da du ellers vil miste en masse energi i den blødere kompositklinge, når du sætter af.

Har du stadig spørgsmål og er i tvivl om, hvilke inliners du skal købe, kan du finde svar på dine spørgsmål i vores guide til køb af inliners.

Du er også altid mere end velkommen til at kontakte os.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser