×
Menu

BMX styr og dele

Tag føringen med et race BMX-styr

At have et godt styr til din race BMX-cykel er helt afgørende for, at du kan komme foran dine konkurrenter på banen. BMX race-styr er bygget til at være lette og responsive, og de er som regel lavet af robust aluminium eller chromoly-stål. Du kan vælge mellem en 2-piece eller en 4-piece konstruktion - ligesom ved freestyle styr.

De fleste BMX bars er 8 til 10 tommer høje og 28 til 30 tommer brede, men det er både muligt at få større og mindre bars, hvis man foretrækker det.

Det er en god idé at du monterer styret, så det sidder i samme vinkel som kronrøret (headtube), da det gør at du lettere kan styre din cykel. Der er dog mange riders, der vinkler deres BMX bar lidt fremad eller baglæns i forhold til kronrøret, så det passer med deres personlige præferencer. I freestyle BMX sidder styret ofte næsten lodret, men indenfor race-bmx sidder styret ikke lige så stejlt.

Kan BMX-styr hæves?

I de fleste tilfælde, ja! Du skal naturligvis bruge noget BMX-værktøj og en unbrakonøgle. Først skal du undersøge, om du kan justere din frempind. Hvis det er en mulighed, skal du løsne skruerne, der holder frempinden på plads. Når du har gjort det, skal fjerne frempinden fra styrrøret

Dernæst skal du justere dit styr til det sidder i den højde, du foretrækker. Når du har fundet en højde, du er tilfreds med, skal du sætte frempinden tilbage på den oprindelige position, så styret flugter med forgaflen.

Uanset hvilket styr du har, er det vigtigt, at du også har et sæt race BMX håndtag, så du kan bevare kontrollen på banen.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser