Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Kunstskøjter

  Filter
Mærker
Sko størrelse
Støvlemateriale

Værd at vide

Kendetegn ved kunstskøjter

Kunstskøjter er lavet til kunstskøjteløb. De har som regel et finere og mere stilrent design end almindelige skøjter. Kunstskøjter har desuden støvler med mindre foring og beskyttelse.

Kunstløberskøjter er ankelhøje og de fleste skal snøres i stedet for at lukkes med spænder, i modsætning til mange andre skøjter. Mange nutidige kunstskøjter er lavet i kunstlæder eller PVC. Støvlens materiale gør, at den er stærkere, men samtidigt lettere end skøjtestøvler i læder. Det stærke men lette materiale er en fordel når der skal laves kunstskøjteløb, specielt når der skal udføres tricks. Af samme grund er det vigtigt, at kunst skøjter sidder rigtigt på foden, og derfor er der mange, der får tilpasset støvlen specielt til deres fod.

En kunstskøjte fås med stålklinge. Klingen er ofte let buet, hvilket du kan se, når du kigger på den fra siden. En af de mest markante kendetegn ved kunstskøjte klinger er, at de har tå hakker. Disse tå hakker er lavet for, at skøjten får et godt tag i underlaget, når du skal sætte af og lave spring. Desuden går klingen et stykke længere bagud end støvlens hæl, hvilket giver mere retningsstabilitet. De fleste kunstløberskøjter er enten hvide eller sorte, ofte bærer kvinden hvide skøjter, mens manden bærer sorte skøjter. Dog findes kunstskøjter også i andre farver.

Hvad kan jeg bruge kunstløberskøjter til?

En kunstskøjte kan sagtens bruges til almindeligt skøjteløb på skøjtebanen, men den er særligt velegnet til sporten kunstskøjteløb. De første deciderede kunstløberskøjter blev skabt i det 19. århundrede, da kunstskøjteløb blev mere og mere populært og til sidst blev opdelt i kunsskøjteløb og hurtigløb på skøjter. Kunstskøjteløb er både en opvisningssport og en konkurrencesport. Kunstskøjteløb kan opdeles i disciplinerne: parløb, friløb og isdans. Friløb og isdans kan udføres med partner. Hvem der vinder de respektive sportsgrene bliver afgjort af et særligt pointsystem.

Få hjælp til at vælge den rigtige model og størrelse ved at læse om Køb af skøjter.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser