×
Menu

Vedligeholdelse af inline rulleskøjter

Værd at vide

Hold dine inline rulleskøjter i topform

Ved at vedligeholde sine rulleskøjter kan man forlænge deres levetid, og samtidig kan man slippe for at bruge penge på dyre reservedele. Det gode er, at vedligeholdelse af rulleskøjter ikke behøver at være alt for besværligt og tidskrævende. Der findes en række vedligeholdelsesværktøjer og tilbehør, som du kan bruge til at holde dine rulleskøjter i topform.

Eksempler på vedligeholdelsesværktøjer til inline rulleskøjter omfatter blandt andet desinfektionsspray til at fjerne dårlig lugt, lim, der kan klæbe til metal, og rens til kuglelejer.

Hvordan renser jeg mine inline rulleskøjter?

Regelmæssig rengøring er afgørende for vedligeholdelse af rulleskøjter. Du kan bruge en våd klud med lidt opvaskemiddel til at rense dine støvler, frames og hjul udvendigt. På din liner sidder der en vaskeanvisning.

Kuglelejerne er en af de komponenter, som det er allervigtigst at holde rene. For at gøre dette skal du bruge et særligt rensemiddel til kuglelejer. For at få en mere detaljeret beskrivelse af, hvordan man vedligeholder sine kuglelejer, kan du tjekke vores guide til rengøring og smøring af kuglelejer.

Hvordan tager man kuglelejerne ud af hjulene?

Brug en unbrakonøgle til at skrue hjulet af, og hold ordentligt fast, så du ikke slider på skruehovedet, når du skruer på den. Når du har taget hjulet af, kan du bruge din unbrakonøgle til at trække kuglelejerne ud. Før unbrakonøglen halvvejs ind i hjulet, så du kan få fat i indersiden af kuglelejet og træk det ud.

Du kan også bruge et værktøj, der er lavet specifikt til at trække kuglelejer ud af inline-hjul. Det er et værktøj, der på lignende måde føres ind i hjulet og kan få fat på den inderste kant af kuglelejet, så det let kan trækkes ud.

Hvis du gerne vil have en visuel guide til udtagning af kuglelejer, kan du tjekke vores guide til rengøring og smøring af kuglelejer.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser