×
Menu

Wirelåse og Kædelåse

  Filter
Mærker
Længde

Hvis du efterlader din cykel, dit board, løbehjul eller dine rulleskøjter et offentligt sted, kan en lås være meget hjælpsom i at undgå tyveri. Det ville være skønt, hvis man kunne købe en lås der virkede optimalt til det hele, men låsen du skal bruge til din BMX er ofte ikke den samme lås du skal bruge til dit løbehjul eller board.

Kædelås vs. wirelås

Til større ting, såsom en cykel eller BMX, er det bedst at bruge en kædelås af stål til at vikle rundt om stellet og et urokkeligt objekt, som fx. en lygtepæl. Jo tykkere kæden er, desto bedre.

Til mindre ting, som fx. dit board, løbehjul eller dine rulleskøjter, er en wirelås nyttig. Tråden i wirelåsen er tyndere end stålkæden i en kædelås, hvilket gør det muligt at låse hjulene på dit løbehjul, board eller dine rulleskøjter ved at trække tråden ind igennem udhulningerne i hjulene. En wirelås kan, ligesom stålkæderne, bruges til at låse dine ting fast til andre objekter, men da tråden ofte er kortere end den typiske stålkæde, er det mere begrænset hvad du kan låse dine ting fast til. Bruges wirelåsen alene, uden at låse den fast til noget udover fx et løbehjul, kan dette også være effektivt til at undgå tyveri. Ved at låse hjulene, bliver dit board, løbehjul eller dine rulleskøjter mindre fristende at stjæle, da hjulene ikke længere kan køre rundt, men det forhindrer ikke tyven i at tage det med sig og knække låsen op andetsteds.

Nøglelås eller kodelås?

Om man bruger en nøglelås eller kodelås, er mest et spørgsmål om smag og behag, men der er nogle sikkerhedsforskelle man kan tage højde for. En nøglelås betragtes af de fleste som det sikreste valg af de to, men har du vane for at miste dine nøgler, er en kodelås måske mere passende til dig. Ønsker du en kodelås der er så sikker som muligt, er det bedre at vælge én med flere tal i koden. Jo flere tal koden har, desto mindre er sandsynligheden for at tyven knækker koden.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser