×
Menu

Dirt jump BMX cykler & dirt jump mountainbikes

Sortering
Mærker
Stel Top Tube
Vægt
Hjuldiameter
Styr højde
Nulstil

Sortering

Anvend

Mærker


NulstilAnvend

Stel Top Tube
NulstilAnvend

Vægt

NulstilAnvend

HjuldiameterNulstilAnvend

Styr højdeNulstilAnvend

Hvad er en dirt jump-cykel?

Dirt jump BMX regnes af nogle for at være en hybrid mellem montainbike og konventionel BMX. Dirt jump-cykler er fantastiske til at køre race på dirt tracks, hvor man laver høje airtricks undervejs. Cyklerne er byggede til at kunne tåle de mange belastninger, der er en del af sporten.

Dirt jump-cykler er større end almindelige BMX-cykler, men mindre end dirt jump mountainbikes. Dirt jump BMX stel er som regel lavet af stål eller aluminium for at sikre et solidt og holdbart setup. Hjulene har en diameter på mellem 24" og 26" og en standover height, der er mindre end på mountainbikes.

Andre ting der karakteriserer disse cykler, er høje styr samt lette og robuste hjul.

Hvad er dirt jumping?

Dirt jumping handler om at udføre stunts, mens man kører runder på et såkaldt dirt track - alså en bane lavet af jord. Rytterne udfører tricks i luften, mens de kører hurtigt rundt på banen, som består af en masse jordhøje og kickers.

Man bruger disse kickers til at få luft under sig selv og cyklen, så man kan lave høje airtricks og lande igen, inden man kører videre på banen.

I modsætning til både race BMX og mountainbiking, er målet ikke blot at komme hurtigst rundt på banen. Målet i dirt jumping er at lave flotte tricks, og af samme grund har banerne til dirt jumping nogle meget større hop. Dette giver nemlig mulighed for at komme endnu højere op i luften.

Det bedste sted at træne dirt jumping er på et pump track eller andre baner med mange hop, rollers (afrundede hop), og berms (sving med hældninger). På den måde kan du få mest muligt udbytte af din træning.

Dirt jumping og freestyle BMX har mange ligheder i forhold til, at der er stort fokus på tricks og stil. Hvis du er mere til freestyle, kan du tjekke vores udvalg af freestyle BMX cykler.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser