×
Menu

Dirt Jump Cykler

Dirt Jump er en freestyle cykelsport, hvor du laver tricks på en dirt jump cykel. Både mountain bikes og BMX cykler kan bruges til Dirt Jump. I denne kategori kan du finde vores udvalg af dirt jump mountain bikes.

Dirt jump cykler

En dirt jump cykel kommer med ekstra holdbart stålstel, der er lidt mindre end stellet på almindelige mountain bikes, og derfor er standover højden på disse cykler også lavere end på standard mountain bikes. Hjulene er som regel omkring 24-26 tommer. All-round mountain bikes, der både kan bruges til Dirt og Park har typisk hjul på 26 tommer. De fleste af disse mountain bikes kører singlespeed med én bremse.

Hvad er dirt jump?

Dirt Jump banerne består af en række hop, der er lavet af enten jord eller træ. Dirt Jump går ud på, at køreren skal sætte af på forskellige hop og lave tricks. Hoppene kan være ret store, hvilket giver køreren mulighed for at komme højere op i luften og dermed lave avancerede tricks.

Mountain bikes- historien bag mountain bike cykler

Mountain biking begyndte at blive populært i 1970’erne i det nordlige Californien, hvor kørerne oftest brugte deres cykler til at køre ned af stejle skråninger. Men det var først i slutningen af 1970’erne og starten af 1980’erne at autoriserede cykel forhandlere begyndte at producere mountain bikes.

I begyndelsen var mountain bikes hjemmelavede cykler, der blev brugt til mange forskellige stilarter, men da sporten begyndte at udvikle sig og flere forskellige stilarter så dagens lys, så begyndte der også at komme flere forskellige typer af mountain bikes.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser