×
Menu

BMX headset

  Filter
Farver
Mærker
Headset-type

Hvad er et BMX headset?

BMX headsets er vigtig del på din BMX. Det forbinder forgaflen til cykelstellet og sikrer, at styret kan dreje. Den vigtigste del af headsettet er kuglelejerne, men delene varierer mellem de forskellige BMX headset typer. Nu til dags er integrerede headsets det mest almindelige, men der findes også mange gode ikke-integrerede headsets.

Hvilken størrelse BMX headset skal jeg bruge?

Standardstørrelsen på BMX headsets er 1 ⅛ tommer. Dette mål skal svare til kronrørets diameter. Nogle modeller kommer i en større størrelse på 1 ⅛ - 1 ½ tommer, og der findes også race BMX cykler og BMX cykler til juniorer, hvor kronrøret er på 1 tomme.

Der findes også andre almindelige dele som fx spacere til BMX headset, der kan have betydning for højden, og C-ringe, der hjælper med at centrere gaflen i hovedrøret.

Integrerede BMX headsets vs ikke-integrerede headsets

Integrerede headsets er blevet et populært valg for mange freestyle-riders. De hedder integrerede headsets fordi de lukkede kuglelejer placeres i en kop, der er bygget ind i stellet. Det er enormt let at installere denne type headset, og så har de flot stilrent udseende.

På ikke-integrerede headsets, eller standard headsets, trykkes koppen med kuglelejer ind i hovedrøret. Derfor er lejerne placeret over rammen og ikke integreret i den. Denne type headset har oftest åbne kuglelejer, så der skabes mindre friktion, når styret drejer.

Smør dit BMX headset grundigt

Når du skifter headset, anbefaler vi, at du giver dine nye dele en god mængde smørelse. Smøring af headsettet vil sikre, at delene er lettere at vedligeholde, rengøre og skifte ud.

Hvis du leder efter flere opgraderinger til din BMX, så tjek vores udvalg af forgafler til freestyle BMX og frempinde til BMX cykler.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser