×
Menu

BMX headset

  Filter
Farver
Mærker
Headset-type

Værd at vide

Hvad er et BMX headset?

Headsettet er en vigtig del på din BMX. Headsettet forbinder forgaflen til cykelstellet og sikrer, at styret kan rotere. Den vigtigste komponent i headsettet er kuglelejerne. Hvilke andre komponenter headsettet består af varierer imellem de forskellige typer af headsets. Nu til dags er integrerede headsets det mest almindelige, men der findes også mange gode ikke-integrerede headsets.

Hvilken størrelse BMX headset skal jeg bruge?

Standardstørrelsen på BMX headsets er 1 ⅛ tommer. Dette mål skal svare til kronrørets diameter. Nogle modeller har et såkaldt 'tapered' design, som kombinerer 1 ⅛" - 1 ½" caps, og der findes også race BMX cykler og BMX cykler til juniorer, hvor kronrøret ikke er mere end 1 tomme i diameter.

Andre komponenter, der indgår i et headset er fx headset spacere, der kan have betydning for højden, og C-ringe, der hjælper med at centrere gaflen i hovedrøret.

Integrerede BMX headsets vs ikke-integrerede headsets

Integrerede headsets er blevet et populært valg for mange freestyle-riders. De bliver kaldt integrerede fordi de lukkede kuglelejer placeres i en kop, der er integreret i stellet. Det er enormt let at installere denne type headset, og så har de et flot stilrent udseende.

På ikke-integrerede headsets, eller standard headsets, trykkes en separat kop ned i selve kronrøret. Derfor er lejerne placeret over rammen og ikke integreret i den. Denne type headset har oftest åbne kuglelejer, så der skabes mindre friktion, når styret drejer.

Smør dit BMX headset grundigt

Når du skifter headset, anbefaler vi, at du giver dine nye dele en god mængde smørelse. Smøring af headsettet vil sikre, at delene er lettere at vedligeholde, rengøre og skifte ud.

Hvis du leder efter flere opgraderinger til din BMX, så tjek vores udvalg af forgafler til freestyle BMX og frempinde til BMX cykler.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser