×
Menu

Skimboards

  Filter
Mærker
Størrelse
Længde
Riding Style
Anbefalet Brugervægt
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

Værd at vide

Skimboard basics

Skimboarding, eller skimsurfing, er en aktionfyldt sportsgren, hvor surferne bruger et skimboard til at surfe helt inde fra vandkanten, ud i en brusende bølge og følge den bølge tilbage til stranden igen. Skimboards gør det sågar muligt, at "skimme" hen over lavt vand, uden at være afhængig af bølger - Dette kaldes flatland skimming.

Skimboarding handler altså ikke blot om at ramme den perfekte bølge. Flatboard skimboarding foregår altså i lavt og stille vand uden bølger. Dette gør det muligt for surferne at lave alverdens slags tricks på vandet, såsom Ollie, Shove-It og Kickflips, som de fleste kender fra skateboard verdenen. Hertil bruger nogle skimboarders flyouts når de laver tricks for at få mere højde på.

Selve skimboardet

Et skimboard er på mange måder magen til et lille surfboard, bare uden finner og leash. I denne kategori finder du mange forskellige slags skimboards i alverdens forskellige designs og farver og er konstrueret i forskellige materialer som eksempelvis træ, fiberglas eller carbon fiber.

Når du skimmer

Fart er en af nøgleordene når det kommer til skimsurfing. Jo hurtigere du bevæger dig, desto mere opdrift vil du også få, da fart får boardet til at blive på vandoverfladen. Det er lidt det samme som hvis du forestiller dig, at du kører din bil i høj hastighed igennem en stor vandpyt, så vil bilen nærmest køre oven på vandet og ikke synke ned i den.

Så hvis du vil have mere slide på dit skimboard, så skal du have mere fart!

Lavt vand er nemmere at skimsurfe hen over fordi der er små naturlige hvirvler, der får boardet til at flyde. Fordi brættet er så tæt på jorden, skubber jorden vandet opad, når det fortrænger vandet. Så du vil have en ny lov om fysik på din side, du ikke er vant til.

I alle tilfælde, så er denne vandsport super sjov og bestemt værd at prøve.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser