Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Skateboard griptape

  Filter
Farver
Mærker
Bredde
Forrige
Næste
Side 1 ud af 3

Værd at vide

Skateboard griptape, der giver grip og stil

Skateboard griptape er et klæbende ark, man lægger på toppen af sit deck for at sikre et godt fodfæste. Det har samme tekstur som groft sandpapir, og denne tekstur sikrer, at dine fødder ikke glider omkring på decket. Skateboard griptape er typisk lavet af silikone-karbid, og de leveres som regel i standardiserede størrelser på 9 x 33 tommer (23 cm x 84 cm). Udover, at du kan købe griptape i ark, kan du også købe ruller af gripatape.

Typisk er griptape sort, men griptape i livlige farver er blevet mere og mere populære blandt skatere. Der bliver også lavet gennemsigtig griptape.

Sådan fjernes skateboard griptape

Skateboard griptape bliver slidt med tiden - særligt hvis du skater ofte. Sko og skidt slider kornene af griptapen, hvilket fx kan gøre, at det bliver sværere at lave fliptricks.

Hvis du gerne vil tage dit gamle griptape af, kan du blæse varm luft på det med en hårtørrer for at opløse limen. På den måde vil griptapen blive lettere at hive af - brug eventuelt en kniv til at løfte det med i starten. Du kan fjerne eventuelle rester af lim ved at bruge neglelak-fjerner eller et andet alkoholbaseret rensemiddel. Efter at resterne er fjernet, kan du lægge det nye griptape på dit deck.

Sådan lægger man griptape på skateboards

Det er relativt let at lægge griptape på skateboards. Først fjernes beskyttelsesarket fra bagsiden af griptapet. Den klistrede side skal derefter lægges over deckets top. Husk at sørge for at griptapet er centreret, før du lægger det på.

Når du lægger det på decket, skal du sikre, at eventuelle luftbobler presses ud. De fleste griptapes er perforerede for at gøre det lettere at undgå luftbobler under griptapen. Aftegn deckets kontur på griptapet ved at skrabe langs deckets kant med en skruetrækker eller en anden skarp genstand. Skær den overflødige griptape af med en skarp kniv langs denne aftegning. Til sidst skal du prikke huller til boltene.

Hvis du er usikker på, hvordan man lægger griptape på, kan du tjekke vores guide til at lægge griptape på skateboards, hvor processen vises trin for trin.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser