×
Menu

Klassiske langrendsski

  Filter
Mærker
Længde
Kompatible bindinger
Sål (Base) Type
Voks
Ski type

Værd at vide

Klassiske langrendsski til præparerede spor

Klassisk langrend er en sjov sport, der byder på masser af eventyr. Det er en sport, der har masser at byde på for alle aldersgrupper og alle niveauer. Hele familien kan løbe langrend som en rekreationel motionsform, men der afholdes også konkurrencer på højt niveau - eksempelvis ved OL.

Klassiske langrendsski er designet til at blive brugt på præparerede spor. Man skaber fremdrift på en måde, der minder om løb. Hvis du er usikker på, hvilken stilart, du gerne vil dyrke, kan du tjekke vores guide til køb af langrendsski. Hvis du både skal have fat i langrendsstøvler og skistave, foreslår vi, at du vælger et pakketilbud, som du også kan finde i denne kategori: alt det rette udstyr på én gang, til en overkommelig pris.

Hvordan vælger jeg de perfekte klassiske langrendsski til mig?

LÆNGDE

Som en tommelfingerregel gælder det, at klassiske ski skal være omkring 20 - 25 cm længere end skiløberens samlede højde. Hver ski vil også have et anbefalet interval, som brugerens vægt bør ligge indenfor. Til dem, der befinder sig imellem to størrelser, anbefaler vi, at de mere erfarne langrendsløbere runder op, mens de mindre erfarne bør runde ned.

FÆSTEZONEN PÅ KLASSISKE LANGRENDSSKI - MED ELLER UDEN FELLER

Den midterste sektion på sålen af klassiske langrendsski kaldes for fæstezonen. Det er den del af skien, der skal give fæste i sneen, så der opstår fremdrift, når man “løber”. Nogle ski bruger voks, mens andre bruger feller/skind til at skabe fæste med. Felleski kaldes også for smørefrie ski til trods for, at man stadig skal smøre glidezonerne. Oftest er fellerne integrerede på skiene, og de skal først skiftes ud efter flere måneders brug. Smørefrie felleski er den mest bekvemme løsning for dem, der dyrker langrend på rekreationelt plan. Professionelle langrendsløbere bruger stadig fæstevoks, da de så kan smøre skiene med en voks, der passer til de aktuelle sneforhold.

Gå på opdagelse i vores udvalg af feller til langrendsski eller smøring til langrendsski.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser