Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Bodyboards

Værd at vide

Hvad skal jeg vide før jeg køber et bodyboard?

Hvis man er på jagt efter et bodyboard i skum, er der et par ting, man bør have med i sine overvejelser, før man beslutter sig for en model.

Kernen

Det vigtigste aspekt er kernen. Kernen er det skummateriale, der er brugt til at lave boardet.

Man anvender to forskellige typer af skum til produktion af bodyboards. Polyethylene (PE) og polypropylene (PP). PE er det mest almindelige materiale, der findes i bodyboards. Skummets mekaniske egenskaber bliver påvirket af vandtemperaturen. PE er et fleksibelt materiale, og et bodyboard i PE bliver ikke alt for stift, hvis vandet vandet er koldt. Derfor er boardet let at manøvrere i køligere vandtemperaturer. Hvis vandet bliver over 23 grader, vil materialet blive for blødt, så boardet bliver svært at styre.

PP er et mere stift materiale, og det bliver stift i vand, der er under 15 grader. Derfor vil de fleste have svært ved at kontrollere boardet, når vandet er koldt. PE bodyboards er det foretrukne valg for begyndere og folk, der dyrker bodyboarding på hobbyplan, fordi de kan bruges i flere forskellige temperaturforhold end PP bodyboards.

Bagendens form

Tailen, eller bagenden, er definerende for, hvordan bodyboardets fremadrettede bevægelse og manøvredygtighed er. Halvmåneformede tails (crescent tails) giver et godt fæste på bølgerne, og det er lettere for surferen at positionere kroppen på boardet. Hvis du gerne vil have et større overfladeareal med mere løft, fart og drivkraft, bør du vælge en såkaldt bat tail.

Undersiden

På engelsk betegner man undersiden af boardet med ordene slick eller skins, og det vigtige her er det materiale, som undersiden er lavet af. Surlyn slicks er lavet af ethylene-harpiks og copolymer, der har elastiske egenskaber. Disse materialer gør, at bodyboardet glider hurtigere og er mere holdbart. HDPE slicks findes ofte på begynderboards, og de er lavet af et modstandsdygtigt materiale, som skal gøre, at man lettere kan holde sig oppe på bølgerne.

Vælg et bodyboard i den rette størrelse

Både bodyboards til børn og bodyboards til voksne skal have en højde og vægt, der passer til brugeren af boardet. Bodyboards til børn ligger som regel et sted mellem 33 og 37 tommer (83 cm - 94 cm) i længden, og alle boards der er større end dette egner sig til voksne brugere. De største boards man finder, er op til 46" (117 cm) lange. Der er ikke nogen afgørende forskel på designet af bodyboards til henholdsvis børn og voksne, så du kan sagtens vælge et board, der er designet til børn, hvis du er en voksen person med en lille krop.

Det er helt afgørende, at du vælger et bodyboard i den rette størrelse. Hvis du vælger et board, der er forlangt, kommer dine knæ til at støde mod tailen, når du padler. Hvis bodyboardet ikke er stort nok, risikerer du derimod, at boardet ikke har tilstrækkelig opdrift. For at finde ud af, hvilken størrelse bodyboard, der passer til dig, kan du måle afstanden fra jorden og op til din navle, eller fra din hage og ned til dine knæ.

Hvis du gerne vil vide mere om bodyboards, kan du tage et kig på vores guide til køb af bodyboards.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser