×
Menu

Bodyboards

Værd at vide

Bodyboard til alle

Bodyboarding stammer faktisk fra en gammel form for sport, hvor man red på bølgerne uden brug af udstyr. Selve bodyboardet adskiller sig fra et almindeligt surfboard, ved at det ikke har nogen ventrale finner.

Der er et par forskellige måder at bruge et boardboard på. Liggende på maven, på knæene eller ved at stå op. Den mest populære metode er at ligge på maven, eftersom man i denne position kan lave mange tricks som ikke er muligt på et almindeligt surfboard. Eftersom et bodyboard ikke har finner til at holde det stabilt, er det en kunst i sig selv at holde boardet i en retning. På den anden side, åbner manglen på finner op for nye tricks, så som 360 spins.

For at finde den rigtige længde på det bodyboard som passer til dig, skal du måle fra gulvet og op til navlen. Den forreste del af bodyboardet bør nå til et sted mellem toppen af din hofte og navle. Hvis du er en tungere surfer eller hvis du surfer på mindre bølger, er det vigtigt at finde et board som kan holde dig flydende. Lad være med at begå den almindelige fejl og køb et længere board for at få bedre flydeevne. Du bør i stedet for vælge et bredere body board med en bredere tail og/eller en tykkere kerne.

Body boards bør altid være flade

Du bør sikre dig at dit board er fladt. Hold boardet på kanten se ned at dets rail, hvor den bør være flad. Det kan være svært at fange bølger på boards med meget rocker, eftersom de skubber vandet væk og er langsommere. Du har brug for rocker når du drejer, men da burde du kunne bøje ind i boardet når du surfer. Denne manøvre er let at lære - men svær at mestre.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser