×
Menu

Rulleskøjtehjul Side-by-Side

  Filter
Mærker
Hjuldiameter
Hjulbredde
Hjul hårdhed

Værd at vide

Hvad karakteriserer side-by-side rulleskøjtehjul?

Side-by-side hjul - eller hjul til retrorulleskøjter - er bredere og har mere kontakt med underlaget end inliner hjul. Dermed giver de mere balance til skateren. Alle rulleskøjtehjul til side-by-side er forskellige. De varierer i størrelse, hårdhed og form. Diameteren, eller hjulenes højde, måles i millimeter (mm) og er typisk mellem 55 og 65mm. Hjulenes hårdhed betegnes med begrebet durometer. Durometer måles på en A-skala, der går fra 74A (meget blød) til 105A (meget hård).

Hvilken størrelse side-by-side hjul skal jeg bruge?

Valget af nye hjul til side-by-side rulleskøjter afhænger af din stil på rulleskøjter. Først og fremmest kan man indele stilarterne i to kategorier - indendørs skating og udendørs skating.

Indendørs side-by-side hjul er typisk små eller medium i størrelsen, hvilket giver mere kontrol og manøvredygtighed på banen. Rhythm skatere, der dyrker dans på side-by-side rulleskøjter, foretrækker ofte hjul med en diameter på 62mm og en bredde på 35-44mm. På kunstrulleskøjter bruger man ofte hjul med en diameter på 55-65mm og en bredde på 30-31mm. Udendørs side-by-side hjul er ofte større og har afrundede kanter for at give mere stabilitet. Typiske udendørs hjul har en diameter på 55-65mm og er omkring 40mm brede.

Hårdheden på side-by-side hjul: Indendørs & udendørs

Folk der dyrker rhythm skating og kunstrulleskøjteløb indendørs foretrækker ofte meget hårde hjul, som giver forbedret hastighed på glatte overflader. Det mest almindelige er en durometer på mellem 97A og 103A. Fitness side-by-side skatere, som bevæger sig udenfor foretrækker ofte blødere hjul, der kan absorbere rystelserne fra det lidt mere ujævne terræn. Denne type hjul vil typisk have en hårdhed mellem 78A og 85A. Speed skating hjul er hårdere end fitness hjul, så man kan opnå højere hastigheder på de mere jævne gader. Side-by-side speed skatere bruger hjul, der har en hårdhed på mellem 95A og 98A.

Er du til roller derby? Tag gerne et kig på vores Hjul til Derby Rulleskøjter.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser