Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Freestyle BMX-cykler

  Filter
Farver
Mærker
Hjuldiameter
Stel Top Tube
Niveau
Nav
Forrige
Næste
Side 1 ud af 4

Værd at vide

Hvad er en freestyle BMX-cykel?

Freestyle BMX-cykler bruges til at lave tricks og stunts enten på gaderne eller i stateparks. Freestyle-cykler, eller trick-cykler, kan genkendes på deres store håndtag og de små og brede dæk.

Cyklerne er bygget til at være stærke og robuste, så de kan holde til alt det, som man udsætter dem for, når man laver tricks. Stellene er normalt lavet af holdbar chromoly eller HiTen-stål, hvilket betyder, at de er tungere end de lette cykler, der bruges til race BMX.

De forskellige stilarter i freestyle BMX

Med tiden er der opstået forskellige afarter af freestyle BMX. Selvom de er forskellige fra hinanden, er der ikke nogen faste afgrænsninger mellem dem, og derfor er der også store overlap stilarterne imellem.

STREET BMX

Street BMX handler om at lave tricks på gader og i andre urbane miljøer - ligesom vi kender det fra street skateboarding. I street-disciplinen laver man tricks på gelændere, trapper, kantsten osv.

PARK BMX

Park BMX finder sted i skateparker, og målet er at udføre tricks på de forskellige obstacles - fx ramper, rails og boxes. Park BMX kan dyrkes i almindelige skateparks, men der findes også parker, der er bygget specifikt til BMX.

VERT BMX

Air-tricks er et af de helt centrale elementer indenfor vert-disciplinen, som foregår på ramper - eller half-pipes - hvor den øverste del er vertikal. Man forsøger at få så meget air-time som muligt, når man vender i luften, så man kan få god tid til at sætte nogle vilde tricks. Vert BMX har ry for at være den sværeste og mest ekstreme stilart indenfor freestyle BMX.

FLATLAND BMX

Flatland BMX foregår på at fladt underlag, hvor man laver tricks og spins. Der er ingen ramper eller rails, og flatland regnes for at være den mest kunstneriske disciplin indenfor freestyle. Mange flatland-riders dyrker også andre former for freestyle.

Hvis du er passioneret freestyler, bør du skaffe dig et sæt med beskyttelsesudstyr, så du kan minimere frygten for at komme til skade, når du shredder.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser