Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Løbehjul compression

  Filter
Mærker
Compression type

Værd at vide

Hvad er løbehjul-compression?

Compression på trick løbehjul er det punkt, hvor forbindelsen mellem bar (styret), forgaffel og decket er forankret. Formålet med compression-systemet er at fastgøre løbehjulets forgaffel til baren på en stabil måde samt at sikre, at baren er fastgjort korrekt inde i deckets headtube. Et godt compression-system minimerer slør og utilsigtede bevægelser samtidig med, at baren kan rotere gnidningsfrit og jævnt.

Alle trick løbehjul skal have et compression-system. Når du vælger compression, skal du først og fremmest have fokus på, om det er kompatibelt med din forgaffel og din løbehjuls bar. Din stil og personlige præferencer har også indflydelse på, hvad der er mest optimalt til dig.

Her kan du finde compression-kits til trick løbehjul samt compression-bolte og conversion kits. Hvis du gerne vil se nogle visualiseringer af, hvordan delene monteres, kan du se både billeder og videoer af processen i vores guide til køb af compression til løbehjul.

De forskellige compression-systemer til trick løbehjul

HIC compression til løbehjul

HIC er en forkortelse for Hidden Integrated Compression. HIC er den oprindelige compression til løbehjul, og den er kendt for at være pålidelig, let og nem at vedligeholde. Du skal enten bruge en såkaldt overdimensioneret bar på 35 mm, eller en shim hvis du gerne vil gøre brug af HIC compression. I nogle tilfælde er en shim inkluderet, når du køber et HIC compression sæt.

IHC compression til løbehjul

IHC står for Internal Hidden Compression, og det er en lettere og mindre udgave af HIC compression. I modsætning til andre compression-systemer til trick løbehjul, er IHC en integreret del af forgaflen, hvilket betyder, at der er én komponent mindre at montere. IHC er kompatibelt med bars i aluminium, der har en oversized clamp eller med standard stål-bars, der har en indvendig diameter på 28 mm, hvis du til gengæld bruger en shim og en standard clamp.

SCS compression til løbehjul

SCS er en forkortelse af Standard Compression System, og det er det stærkeste compression-system på markedet. Dette skyldes, at der bruges en clamp med fire bolte, og at der ikke behøver at være en slids skåret ud i den nederste del af din bar. I tilfælde af, at du har en bar med slids, som du gerne vil bruge med SCS compression, kan du bruge en adapter. De store clamps vejer mere, men SCS er stadig en favorit hos rigtig mange riders på grund af det flotte design.

ICS compression til løbehjul

ICS er en forkortelse for Inverted Compression System. Navnet hentyder til, at det fungerer ved at en bolt går lodret ned i forgaflen og spændes fast via en starnut, der installeres inden i baren. ICS-systemet er kun kompatibelt med bars i standardstørrelse med slidser. ICS er et enormt let compression-system, og det kan både bruges med bars, der er lavet af stål og aluminium.

Både forgaffel og bar skal passe til det compression-system, du vælger. Hvis du gerne vil opgradere til en ny bar eller forgaffel, kan du tjekke vores udvalg af forgafler til trick løbehjul & bars til trick løbehjul.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser