×
Menu

Løbehjul compression

  Filter
Mærker
Compression type
Clamp indre diameter
Bar indre diameter

Værd at vide

Hvorfor er en løbehjul compression vigtig?

En scooter compression er et forbindelsespunkt mellem baren, forgaflen og decket. Compression dele er et must hvis man køre med en forgaffel uden gevind. Dette vil sikre at dit løbehjul ikke falder fra hinanden.

Når du vælger en compression bør dit primære fokus være på om hvorvidt compression systemet passer til din bar, forgaffel og clamp. Derudover, naturligvis også din kørestil.

På denne side vil du finde compression kits, compressions bolte og compression omformer kits.

Typer af pro løbehjuls compression systemer

En af de mest stillede spørgsmål er, hvilken løbehjul compression type skal jeg vælge til mit trick løbehjul?

Alle compression systemer til løbehjul har sin fordele og ulemper. Vi vil herunder opsummere fordelene og ulemperne ved de forskellige systemer og forhåbentlig vil du kunne træffe et velovervejet valg af compression system efter at have læst det nedenstående.

For mere information omkring dit compression system, besøg denne guide til hvordan man samler de forskellige compression systemer og en analyse af de forskellige dele.

HIC løbehjuls compression

HIC står for Hidden Integrated Compression. HIC var de første specifikke compression system på markedet og det virker super godt. HIC har en oversized bar størrelse, med en compression cap og en bolt som skrues ned i en star nut som sidder i forgaflen. Som navnet indikere, "Hidden", oversat - skjult, er compressionen altså skjult inde under baren og derfor ikke til at se udefra. HIC systemet blev opfundet af RAD Scooter Parts.

Fordele: Forholdsvis billigt i forhold til andre compression systemer og relativt nemt at arbejde med når det kommer til at skille ad og samle løbehjulet. Derudover passer mange af HIC delene også til SCS hvis man vil skifte.

Ulemper: Systemet passer ikke til aluminium bars eller standard bars og kræver en slids, skåret i baren for at kunne fastgøre baren til forgaflen. Denne slids gør baren en smule svagere og kan ultimativt ende med at baren knækker ved hård kørsel.

SCS løbehjuls compression

SCS står for Standard Compression System. SCS er en meget populær type af compression system til trick løbehjul og næsten alle løbehjuls mærker tilbyder dette system. SCS compression ser enkelt ud sammenlignet med andre systemer fordi at systemet er indbygget i clampen.

SCS compression har fire bolte, to bolte til at spænde om baren og to til at spænde om forgaflen.

Dette compression system er ikke kompatibelt med bars der har en slids, medmindre du har en SCS adapter.

Fordele: Meget holdbart og klart det stærkeste compression system på markedet. Det giver et fedt look til dit løbehjul. Det kræver ingen slids i baren, hvilket gør den stærkere og usandsynliggøre at baren bøjer. Derudover passer mange af SCS delene også til HIC compression, hvis man vil skifte.

Ulemper: Det er det tungeste compression system op markedet, det er også oftest det dyreste. Du skal ind i mellem bruge headset spacere for at samle det korrekt.

ICS (ICS10) Løbehjuls compression

ICS står for Inverted Compression System. Dette compression system er et ældre system som førhen blev brugt til BMX cykler. Ved ICS compression går bolten vertikalt op igennem forgaflen og skrues ind i en star nut, som er installeret i baren. ICS systemet er kun kompatibelt med standard bars, der har en slids skåret i. Derudover er ICS systemet letvægts og kan blive brugt med både stål og aluminium bars.

Løbehjuls mærket Ethic opfandt en ICS udvidelse, ICS10. Forskellen ved ICS10 er at ICS10 kommer med en 10mm bolt og star nut som gør systemet stærkere. For at kunne køre med ICS10, skal du sikre dig at forgaflen passer til dette, da det er en større compression bolt.

Fordele: ICS er et godt valg af compression system hvis man skal bruge en forgaffel uden gevind, uden at bruge for mange penge. Derudover er det også et system som ikke vejer meget.

Ulemper: Star nutten er kan bøjes eller rykkes ved meget hård kørsel. For at køre med ICS skal baren have en slids, som gør baren en smule svagere. ICS kan også være en smule kompliceret at samle og man skal oftest bruge en 11 tommer lang unbrako nøgle for at løsne eller spænde systemet.

IHC løbehjuls compression

IHC compression står for Internal Hidden compression og blev opfundet af Blunt/Envy og er en lettere version af HIC. IHC består af mindre dele end HIC, men selve systemet og fremgangs metoden er næsten identisk.

IHC compression er kompatible med aluminium bars med oversized clamps og standard stål bars med standard clamps.

Fordele: IHC er stærkt og holdbart compression system. Som er nemt at samle og skille ad, og samtidig er et af det letteste systemer på markedet.

Ulemper: IHC systemet skal ligesom ICS og HIC bruge en slids i baren, som gør baren en smul svagere. Derudover passer de fleste IHC dele kun til IHC.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser