×
Menu

Marathon Inline Rullekøjter / Langdistance rulleskøjter

  Filter
Mærker
Sko størrelse
Hjuldiameter
Støvle/Skal type

Værd at vide

Hvad er marathon inline rulleskøjter?

Marathon rulleskøjter, også kaldet langdistance rulleskøjter, er inline rulleskøjter, som er designet specifikt til de lange distancer. Marathon rulleskøjter har en højere cuff, end dem man finder på speed skates. Det giver anklerne bedre støtte på de lange ture. Marathon inline rulleskøjter kan både have en traditionel opsætning med fire hjul og en opsætning med tre hjul. Der kan monteres hjul med en diameter på 100mm, 110mm eller 125mm og lange frames, som sikrer stabilitet ved høj fart.

Hvilke rulleskøjter er bedst til lange distancer?

Der er en række faktorer at tage højde for, når man skal købe rulleskøjter til lange distancer: hjulstørrelse, støvler og frames.

Til lange og mellemlange distancer er der mange motionsorienterede skatere, der foretrækker 100mm eller 110mm hjul, som hjælper med at holde farten og ikke kræver så meget energi. Selvom 125mm hjul måske føles tungere, udgør de alligevel det optimale valg for marathon skatere, der løber meget lange distancer. Om du skal have støvler med en blød eller hård skal afhænger af dine preferencer. En blød støvle er mere komfortabel og har god ventilation. En hård støvle er typisk mere stabil og giver mere kontrol. Langdistance inline skatere foretrækker ofte lange frames, fordi de giver forøget stabilitet og en god fordeling af vægten.

Marathon rulleskøjter med tre eller fire hjul?

Som nævnt kan man få langdistance rulleskøjter med både tre og fire hjul på hver skøjte. Valget mellem tre eller fire hjul afhænger helt og aldeles af, hvordan du gerne vil have, at rulleskøjterne skal føles. Rulleskøjter med fire hjul er mere stabile med bedre fordeling af vægten. Dog er de ikke lige så hurtige som rulleskøjter med tre hjul, og du kan ikke montere 125mm hjul på dem. Et setup med tre hjul er som regel lettere, men mindre stabilt end et setup med fire hjul.

Hvis du er interesseret i mere alsidige rulleskøjter, bør du tjekke vores inliners og freeskates.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser