×
Menu

Off-Road Skating

Nordic skating byder på en kombination af sport og natur

Nordic skating, også kendt som off-road skating og dirt skating, er en form for inline skating, der foregår off-road på eksempelvis dirt tracks, bjergstier og skovstier. Da sporten foregår i råt og ujævnt terræn er nordic skating ikke en disciplin, man kan dyrke på almindelige fitness rulleskøjter. Dette skyldes at fitness rulleskøjter har små hjul og kuglelejer, som ikke egner sig til off-road skating.

Hvis du gerne vil overtage skovstierne og udforske vildnisset uden at være begrænset af underlag og vejr, får du brug for et sæt robuste off-road rulleskøjter med store luftfyldte dæk. Nordic skating henvender sig mest til erfarne skatere, som i forvejen har udviklet en god balance og har erfaring med hårde underlag - og som nyder at tilbringe tid i naturen.

Forskellige stilarter indenfor off-road rulleskøjteløb

Nordic skating kan opdeles i to hoveddiscipliner - downhill og langrend. Langrend skating er en kombination af stavgang, rulleski og inline rulleskøjteløb. Det udføres med stave, der hjælper dig gennem det ujævne terræn. Derudover er langrend på rulleskøjter en disciplin, der ligesom rulleski, foregår med to hjul under hver fod.

Downhill nordic skating foregår som regel i områder med mange bakker, hvor rulleskøjterne kan bruges til at skate på bakker med græs i alle slags vejr - selv i en lille smule sne. For at undgå skader anbefales det at man ikke skater ned ad alt for stejle bakker. Downhill-orienteret nordic skating udføres som regel uden stave og med tre hjul på hver rulleskøjte.

Hvis du er mere til fitness skating eller rekreationel skating, kan du gå på opdagelse i vores freeskates eller vores inline rulleskøjter.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser