×
Menu

Aggressive Inline Skating

Hvad er aggressive inline skating?

Aggressive inline skating er en form for inline skating, der går ud på at udføre forskellige tricks og stunts i skateparker og urbane omgivelser. Det vigtigste mål for aggressive skatere er at udføre ekstreme tricks, grinds, slides og hop, hvor de fleste andre former for rulleskøjteløb har fokus på fart, distance eller transport.

Aggressive rulleskøjter er bygget til at være holdbare, stærke og robuste, så de kan klare de mange slag og hårde landinger, som sporten involverer. Man bør kun dyrke aggressive inline skating med disse specialiserede rulleskøjter. Både for at kunne præstere bedst muligt, men også fordi det er mest sikkert.

Kan du bruge aggressive rulleskøjter på gaden?

Ja du kan! Men du kan også bruge dem til andre discipliner indenfor aggressive skating. Vi vil her beskrive hovedtrækkene for de tre vigtigste discipliner indenfor aggressive inline skating.

STREET SKATING

Street skating, eller freestyle skating, finder sted i urbane omgivelser eller steder, der ikke er designet specifikt til at udføre tricks. Til street skating bruger man mange hverdagsobjekter som obstacles - fx gelændere og trapper. At være kreativ og finde frem til nye skatespots er en central del af street skating.

PARK OG VERT SKATING

Park skating finder sted i skateparker. Her er der specialbyggede obstacles, som gør det muligt at forbedre og øve sine tekniske færdigheder samt at forbinde tricks i serier. Vert skating er også karakteriseret ved, at man skater på et specialbygget objekt, nemlig en vertikal rampe. I vert skating er der som regel mere hangtime, end der er i andre former for aggressive skating, fordi tricksne ofte består af forskellige spins og flips, som foregår i luften.

POWERBLADING

Powerblading er en speciel undergenre indenfor aggressive skating, hvor der er fokus på fart. Powerblading udføres med støvler, som vi kender fra aggressive rulleskøjter med flade frames og større hjul, og det handler om at hoppe ned ad trapper og andre obstacles på en måde, der minder om parkour.

Hvis du leder efter en mere alsidig rulleskøjtestil, der kombinerer tricks med motionsrulleskøjter, er freeskating måske noget for dig. Se vores kategori med freeskates, hvor du også kan finde mere information om freeskating.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser