×
Menu

Rulleskøjter & inliners

Værd at vide

Inline og side-by-side rulleskøjter - hvilken type egner sig bedst til begyndere?

Inline rulleskøjter og side-by-side rulleskøjter byder begge på masser af sjov, og det kræver øvelse at mestre begge typer rulleskøjter. Hvilken type der egner sig bedst til dig, afhænger af dine præferencer og din stil. Man kan både dyrke fitness skating, aggressive skating, rythm skating, roller derby osv., og hvilken type rulleskøjter, du skal bruge, afhænger af din disciplin.

Inline rulleskøjter regnes for at være lette at bruge for begyndere. Man kan lettere komme omkring på dem end på side-by-side rulleskøjter. De har en længere akselafstand (wheelbase) og større hjul, hvilket gør, at man lettere kan køre på ujævne underlag, og samtidig er det lettere at skabe fremdrift og komme op i fart.

På side-by-side rulleskøjter - aka. quad skates - har man en bredere sideværts base, men samtidig har man en kortere wheelbase, hvilket betyder, at man som begynder let kan komme til at falde forlæns eller baglæns. Det, at man lettere kan balancere sidelæns på side-by-side rulleskøjter, kan være med til at booste selvtilliden hos begyndere. Side-by-side rulleskøjter kan både bruges indendørs og udendørs på jævne underlag, hvor man let kan lave skarpe sving.

Fordele ved at stå på inline eller side-by-side rulleskøjter

En af gevinsterne ved at stå på inline eller side-by-side rulleskøjter er, at man udvikler sine muskler og sin udholdenhed. Ved at involvere hofter, lænd og balder, hjælper bevægelserne med at styrke benmuskulaturen. På både inline og side-by-side rulleskøjter kan man træne intens cardio uden at overbelaste led og knæ.

Er du i tvivl om, hvilken form for skating, du gerne vil dyrke, kan du læse mere om de forskellige former for rulleskøjter i vores guide til køb af rulleskøjter.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser