×
Menu

Inline Speed Skating

Hvad er inline speed skating?

Inline speed skating, også kaldet rulle speed skating, er en disciplin på rulleskøjter, hvor målet er at nå så høje hastigheder som muligt. Sporten er konkurrencepræget, og skatere racer enten individuelt eller i hold med mål om at nå de bedste tider.

Speedskate konkurrencer kan finde sted både indendørs og udendørs, og selvom det ikke er en olympisk disciplin, er det en del af mange store sportsbegivenheder verden over. Det kræver øvelse at mestre inline speed skating, så det er en god idé at lære andre rulleskøjtediscipliner, før du giver dig i kast med speed skating. Konkurrence-skatere bruger tre eller fire hjul på deres rulleskøjter. Derudover er det vigtigt, at man ikke kommer til at blande speed skating på is sammen med inline speed skating.

Hvor hurtigt kan man rulle på et par speed skates?

Professionelle inline skatere kan almindeligvis nå op på over 64 km/t og der har været tilfælde, hvor speed skatere er nået helt op på 110 km/t i forbindelse med downhill skating.

For at nå de højest mulige hastigheder bruger man en anderledes end man gør i forbindelse med andre rulleskøjtediscipliner. På grund af de store hjul skal du lægge mere styrke i dine skøjtetag. Du skal kunne vride og rokke dine hofter for at maksimere styrken og kraftoverførslen mens du skater. Derudover skal dine skøjtetag være dybere og større for at generere masser af energi. Generelt er det sværere at dreje på et par speed skates. Alt i alt er inline speed skating en rigtig god kilde til full-body cardio træning.

Hvordan kommer man igang med speed skating?

Det er bedst at være komfortabel og sikker på inline rulleskøjter før man giver sig i kast med speed skating. Du kan nå høje hastigheder på et par ordinære inliners eller freeskates, men du får brug for et par Speed Skates, hvis du vil op på de rigtig høje hastigheder. Indendørs speed skating finder som regel sted på trægulve i haller og udendørs skating finder sted på almindelig asfalt eller beton.

Selvom du sagtens kan rulle på speed skates alene, kan du overveje at melde tid ind i en klub, hvor du kan lære teknikken og finde de bedste steder at øve dig.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser