MENU
Rulleskøjter
Værd at vide

Inliners / Inline Rulleskøjter

På inliners er hjulene placeret i en række under støvlen i stedet for 2 og 2 over for hinanden, som på klassiske side-by-side rulleskøjter. Inliners har i mange år været den mest populære rulleskøjte type, og på grund af den store efterspørgsel er der i årenes løb kommet meget tilbehør til inliners og mange forskellige slags inliners rulleskøjter på markedet. At stå på inliners kan minde om det at stå på isskøjter, og fordi man kan bruge samme teknik, er der nogle, der foretrækker dem frem for side-by-side rulleskøjter. F.eks. kan man både spille hockey på is-skøjter og på rulleskøjter.

Forskelllige slags inliners

Da der er mange slags inliners på markedet, kan det være svært at vælge den rette model. Hvis rulleskøjterne skal bruges til et specifikt formål eller en sport, skal du lede under en af vores andre kategorier: Aggressive, Speed, Rullehockey, Nordic eller Freeskates.

Rulleskøjter til voksne i denne kategori er såkaldte fitness rulleskøjter. De kan bruges til motions rulleskøjteløb på korte og mellemlange ture. Mange bruger også disse rulleskøjter som transportmiddel rundt i byen. De fleste fitness rulleskøjter har forholdsvis store hjul med en middel hårdhed, hvilket gør det muligt at oparbejde en pæn hastighed samtidig med at man bevarer et godt vejgreb. Støvlen er høj, så anklen er godt beskyttet, hvilket er vigtigt når man er begynder og har brug for ekstra stabilitet.

Historien bag inline rulleskøjter

I 1980'erne skabte Roces og Rollerblade de inliners, som vi kender i dag. Men ideen til inliners opstod allerede i 1849, da en franskmand skulle lave en rekvisit til en opera, som skulle ligne en isskøjte. Rekvisitten blev aldrig en stor succes, da skøjten hverken kunne bremse eller dreje. Men da inliners, som vi kender dem i dag, for alvor begyndte at vinde frem i slutningen af 1980'erne og starten af 1990'erne, blev de en succes – og har været det lige siden.

Roces var det første mærke, der masseproducerede inliners, men det var Rollerblade, der sørgede for, at de for alvor blev populære. Derfor er rollerblades også synonym med rulleskøjter i mange lande.

Husk at vi gratis sender en anden størrelse af skøjter hvis du ønsker det! Få hjælp til at vælge den rigtige model ved at læse om Køb af rulleskøjter.

Vi er e-mærket