×
Menu

Inliners / Inline Rulleskøjter

Værd at vide

Inliners til fitness og bykørsel

Inliners i denne kategori er fitness rulleskøjter til voksne og unge, som du kan bruge til motion på korte og mellemlange ture. Inline skates er meget behagelige og er gode at bruge som alternativ til løb, da du øger din forbrænding og opbygger muskelstyrke med bløde bevægelser, som er milde for dine led. Mange bruger også disse inline-rulleskøjter som transportmiddel rundt i byen.

Kendetegn ved inline-rulleskøjter

På inliners er hjulene placeret i en lige linje under støvlen i stedet for parvis som på klassiske side-by-side rulleskøjter. De fleste fitness rulleskøjter har forholdsvis store hjul med en middel hårdhed, hvilket gør det muligt at oparbejde en pæn hastighed, samtidig med at du bevarer et godt vejgreb. Til fitness skating anbefaler vi en hjulstørrelse på 90-100 mm og endda 110 mm. For bykørsel anbefaler vi mindre hjul på 80-84 mm. Støvlen på inliners er høj, så anklen er godt beskyttet, hvilket er vigtigt, når man er begynder og har brug for ekstra stabilitet.

Inline-rulleskøjter har i mange år været den mest populære rulleskøjte-type, og på grund af den store efterspørgsel er der i årenes løb kommet meget tilbehør til dem. At stå på inliners kan minde om det at stå på skøjter på is, og fordi man kan bruge samme teknik, er der nogle, der foretrækker inline skates frem for side-by-side rulleskøjter. Du kan eksempelvis spille hockey på både skøjter og rulleskøjter.

Inliners til forskellige rulleskøjtesport

Der findes flere forskellige slags inline-rulleskøjter, som er beregnet til hver deres sport. Hvis du derfor ikke er på udkig efter et par fitness rulleskøjter, men et par til et specifikt formål eller en sport, skal du udforske en af vores andre kategorier: Aggressive, Speed, Rullehockey, Nordic eller Freeskates.

Historien bag inline skates

I 1980'erne skabte Roces og Rollerblade de inliners, som vi kender i dag. Men de første dokumenterede inline-rulleskøjter kan dateres tilbage til 1700-tallet i London, hvor John Joseph Merlin brugte dem som et reklamestunt i forbindelse med sin museumsåbning. Rulleskøjterne havde hjul placeret i en lige linje som inliners. De havde dog ikke bremser, hvilket efter sigende resulterede i et styrt ind i et spejl.

Det var ikke før omkring år 1819, at de første inline-rulleskøjter blev patenteret. Disse havde dog heller ikke bremser og kunne ikke simulere bevægelserne fra skøjter på is, som man stræbte efter. Der var flere forsøg på at lave nogle gode, stabile inliners, men da side-by-side blev udviklet i ca. 1860, røg inliners i baggrunden. Dette var indtil 1980’erne, hvor de inline skates, som vi kender fra i dag, blev udviklet og markedsført til en succes.

Roces var det første mærke, der masseproducerede inliners, men det var Rollerblade, der sørgede for, at de for alvor blev populære. Derfor er rollerblades også synonym med rulleskøjter i mange lande.

Få hjælp til at vælge den rigtige model ved at læse om Køb af rulleskøjter.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser