Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Rullehockey

Værd at vide

Hvad er rullehockey og hvordan spilles det?

Rullehockey, også kendt som inline hockey eller street hockey, er en intens sport, der har rødder i ishockey og spilles på hårde, jævne underlag. I denne sport bruger spillerne rulleskøjter til at bevæge sig rundt på banen, og bolden skydes i mål med hockeystave. Hvert team består af fem spillere inklusiv målmanden, og selvom det regnes for at være en kontaktsport, er body-checking ikke tilladt.

Rullehockey - udstyr og essentielt grej

Da street hockey er en sport med høj hastighed, kan der opstå situationer, hvor fysisk kontakt fører til skader. Af samme grund skal man have beskyttelsesudstyr på til alle officielle konkurrencer. Street hockey beskyttelse omfatter hjelme, albuebeskyttere, beskyttelseshandsker, hockey skulderbeskyttelse, skridtbeskyttere og skinnebensbeskyttere.

Rulleskøjter til rullehockey (inline hockey rulleskøjter) er stive, lette og meget lig ishockeyskøjter. De bruger små hjul, der giver hurtig acceleration og manøvredygtighed.

Spillerne bruger også stave, som er lavet af træ eller blandingsmaterialer. Stavenes dimensioner varierer afhængigt af spillernes individuelle størrelse. Staven bør ikke være bredere end 5 cm og veje over 500 g.

Hvor spiller man rullehockey?

Rullehockey opstod i London i England, og professionel inline hockey spilles på en rektangulær bane, hvor underlaget oftest er cement eller træ. Banen er omringet af bander, som adskiller tilskuerne fra spillerne og sørger for at holde pucken i spil.

Dog kan enhver tør overflade bruges til at spille rullehockey. Før du melder dig ind i en klub, kan du altid samle nogle venner, træne dine færdigheder på rulleskøjter og prøve kræfter med denne fantastiske sportsgren. Rullehockey er en enormt sjov aktivitet, der ikke kræver mere end to personer og et mål, for at man kan komme i gang med at træne afleveringer og afslutninger.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser