×
Menu

Voks og smøring til langrendsski

Er det nødvendigt at smøre sine langrendsski?

Ja! Alle langrendsski kræver skismøring, og det er essentielt for at holde dine ski i god stand. Du kan ikke smøre dine ski for meget, og jo oftere, du gør det, desto bedre kommer du til at glide. Overordnet findes der tre forskellige former for voks til langrendsski: glidevoks, fæstevoks og klister. I denne kategori finder du ikke alene pakkeløsninger med voks, men også andet udstyr, der er afgørende for at holde langrendsski i topform.

Med glidevoks sørger du for, at dine ski er glatte og hurtige. Når du køber glidevoks, kan du vælge mellem flydende glidevoks, pasta eller fast voks. Denne type voks er ikke kun populær hos langrendsløbere, men bruges også af skiløbere og snowboardere.

Formålet med at bruge fæstevoks er det modsatte. Fæstevoks er nemlig lavet til at give dig det bedst mulige fæste på sneen. Dette er vigtigt for at opnå fremdrift ude på langrendssporene. Klistervoks har en lignende virkning. Det er den mest klistrede form for voks, du kan få fat i, og det bruges som regel, når vejret er lidt varmere, og sneen er våd - eller hvis sneen er smeltet og frosset til igen.

Hvorfor er det vigtigt at tune sine ski?

Det kan være en god idé at tune sine ski fra tid til anden, så de bliver ved med at være i god stand. Som følge af en tuning, kan man få ski, der er mere responsive, hurtigere og som har et mere effektivt fæste i sneen. Alt afhængigt af, hvor krævende opgaven er, samt hvor meget erfaring du selv har med tuning, kan du udføre opgaven selv, eller du kan få det udført af en professionel.

Hvis du beslutter dig for selv at gøre det, er der tre trin at tage højde for: basen, kanterne og voks på undersiden af skiene. Hvis du er usikker på om dine ski trænger til en tuning, kan du tjekke, om de har huller og ridser på basen. På kanterne skal du holde øje med om der er rust og skarpe kanter.

Det er en god idé at minimere risikoen for, at du beskadiger dine ski, når du transporterer dem, så tjek vores udvalg af tasker til langrendsski, hvor du også kan finde tasker, som du kan have på, når du er ude på langrendssporene.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser