×
Menu

Skismøring

Skimøring til Langrend

Når du er ude og stå på ski i længere tid af gangen, er det vigtigt at dine ski er i ordentligt forberedt, så du får et optimalt glid og spark. Glide og fæstevoks er de mest kendte typer af langrend skivoks. Derudover, findes der også en anden slags fæstevoks der hedder klister som bruges af mange.

Glidevoks er skimøring som giver dig mere fart og et bedre glid. Glidevoks gør forenden og bagenden af skien mere glat og giver dig derved et bedre glid.

Til sammenligning, giver fæstevoks et sikkert og mere optimalt greb i sneen.

Sammenlignet med glidevoks, er fæstevoks blødt og klistret, hvilket giver dig et godt greb og et bedre spark. For at opnå det bedst mulige greb, er der lavet fæstevoks til forskellige temperature.

Den anden type fæstevoks som hedder klister, er skimøring som anvendes under forhold hvor der er is eller slud.

Selvom man kan købe skivoks som spray, væske, gel og pulver foretrækker mange skiløbere stadig at bruge en gammeldags blok almindeligt voks til skismøring. Dette er den mest autentiske måde at voksne dine ski, men også en meget gennemtestet måde.

Da det er sagt, betyder det dog ikke at andre produkter er lige så effektive eller gode. Det er primært en spørgsmål om personlig præference.

Den rette skismøring til den rette temperatur

Både glidevoks, fæstevoks og klister produceres til forskellig temperature og fugtighed. Derfor er det altid en god idé at tage forskelligt voks med på din skitur, da vejret kan være ret uforudsigeligt i bjergene.

Skismøring, som er optimalt til varmere temperature er generelt blødt og lettere at påføre end hårdere voks, som er optimeret til lavere temperature.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser