Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Ski - Langrend

Hvilken type langrendsski bør jeg købe?

KLASSISKE LANGRENDSSKI

Disse ski er lange og smalle og har et område i midten (fæstezonen), som griber fat i sneen ved brug af voks, mohair eller fishscales. Skiene bruges primært på præparerede spor, der ikke er meget bredere end selve skien, og en fremadrettet bevægelse bruges for at glide i sporene. En klassisk langrendsski bør være omkring 20-25 cm længere end din totalhøjde.

SKØJTESKI

Skøjteski er kortere end klassiske ski, da de skal være lette og adrætte. Skøjtebevægelsen betyder, at skiløberen skubber diagonalt på kanten af skien for at bevæge sig fremad. På skøjteski er der kun en glidezone, da skøjteteknikken gør fæstevoks overflødig. Skøjteski bør være 10 - 15 cm længere end dig selv.

FJELDSKI / BACK COUNTRY LANGRENDSSKI

Disse ski er tungere og bredere end de to andre typer, fordi de passer til erfarne skiløbere, der foretrækker dyb upræpareret sne. De er ofte designet med stålkanter, hvilket gør dem meget holdbare og perfekte til mere hårde omgivelser. Fjeldski bør være omkring 15 - 25 cm længere end dig selv.

Hvis du gerne vil have mere detaljeret information om de forskellige typer af langrendsski, så kan du tjekke vores guide - Køb langrendsski

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser