×
Menu

Langrendsski & Langrendsudstyr

Værd at vide

Det skal du overveje omkring langrend

Langrend, også kendt som cross country eller Nordic skiing, er blandt verdens ældste vintersportsgrene. Sporten er især populær, fordi man kan udforske naturen, holde sig aktiv eller deltage i konkurrencer. I modsætning til alpine ski, forbindes støvlen til skiens tåstykke, imens hælen frit kan bevæge sig op og ned, så du på en naturlig måde kan gå eller løbe.

Klassisk, Skating og Fjeld er de tre stilarter, som har hver deres design og teknik. Langrendsstøvler og langrendsbindinger deles op i tre kategorier, som matcher hver af de tre stilarter. Andet vigtigt langrendsudstyr, som du bør have, er stave, fæstevoks (hvis voksbar), glidevoks og skitøj, som passer til de forskellige vejrforhold. Sommerens modstykke til langrendsski er rulleski. De har stile, der minder om klassisk langrend og skøjtelangrend, og det er en fantastisk måde at træne på asfalten i de varme måneder.

Hvilken type langrendsski bør jeg købe?

KLASSISKE LANGRENDSSKI

Disse ski er lange og smalle og har et område i midten (fæstezonen), som griber fat i sneen ved brug af voks, mohair eller fishscales. Skiene bruges primært på præparerede spor, der ikke er meget bredere end selve skien, og en fremadrettet bevægelse bruges for at glide i sporene. En klassisk langrendsski bør være omkring 20-25 cm længere end din totalhøjde.

SKØJTESKI

Skøjteski er kortere end klassiske ski, da de skal være lette og adrætte. Skøjtebevægelsen betyder, at skiløberen skubber diagonalt på kanten af skien for at bevæge sig fremad. På skøjteski er der kun en glidezone, da skøjteteknikken gør fæstevoks overflødig. Skøjteski bør være 10 - 15 cm længere end dig selv.

FJELDSKI / BACK COUNTRY LANGRENDSSKI

Disse ski er tungere og bredere end de to andre typer, fordi de passer til erfarne skiløbere, der foretrækker dyb upræpareret sne. De er ofte designet med stålkanter, hvilket gør dem meget holdbare og perfekte til mere hårde omgivelser. Fjeldski bør være omkring 15 - 25 cm længere end dig selv.

Hvis du gerne vil have mere detaljeret information om de forskellige typer af langrendsski, så kan du tjekke vores guide - Køb langrendsski

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser