×
Menu

Langrendsski og langrendsudstyr

Værd at vide

Vigtige overvejelser omkring langrend

Langrend, som er en af de nordiske discipliner, er blandt verdens ældste vintersportsgrene. Sporten er især populær, fordi man kan udforske naturen, holde sig aktiv eller deltage i konkurrencer. I modsætning til alpinski, forbindes støvlen til skiens tåstykke, imens hælen frit kan bevæge sig op og ned, så du kan gå eller løbe.

Der findes tre stilarter, som har deres egne teknikker og designs: klassisk langrend, skøjteski og fjeldski. Langrendsstøvler og langrendsbindinger deles op i tre kategorier, som matcher de tre stilarter. Af andet vigtig langrendsudstyr kan nævnes stave, fæstevoks, glidevoks og skitøj, som passer til de forskellige vejrforhold. Sommerens pendant til langrendsski er rulleski. De har en stil, der minder om klassisk langrend og skøjtelangrend, og er en fantastisk måde at træne, når det er varmt, og der ikke er noget sne.

Hvilken type langrendsski bør jeg købe?

KLASSISKE LANGRENDSSKI

Disse ski er lange og smalle og har et område i midten (fæstezonen), som ved hjælp af voks eller feller kan fæstes i sneen, så du kan bevæge dig fremad. Skiene bruges primært på præparerede spor, der ikke er meget bredere end selve skien, og en fremadrettet bevægelse bruges for at glide i sporene. En klassisk langrendsski bør være omkring 20-30 cm højere end dig selv.

SKØJTESKI

Skøjteski er kortere end klassiske ski, da de skal være lette og adrætte. Skøjteskiløberne skubber skiene diagonalt fremad for at skabe fremdrift - ligesom på skøjter. På skøjteski er der kun en glidezone, da man ikke har brug for en fæstezone, når man står på skøjteski. Skøjteski bør være 10 - 15 cm højere end dig selv.

FJELDSKI / BACK COUNTRY LANGRENDSSKI

Disse ski er tungere og bredere end de to andre typer, fordi de passer til erfarne skiløbere, der foretrækker dyb upræpareret sne. De er designet til at være gode både til ture op og ned af bjerget. Fjeldski bør være omkring 20 cm højere end dig selv.

Hvis du gerne vil have mere detaljeret information om de forskellige typer af langrendsski, så kan du tjekke vores langrendsski og langrendsudstyr.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser