×
Menu

Langrendsski og langrendsudstyr

Værd at vide

Langrendsski (kendes også som nordic ski) bruges til verdens ældste skisport - en sport, der henvender sig til alle aldre. Langrend er god og alsidig træning for hele kroppen, hvor alle de store muskelgrupper trænes, og du samtidig styrker balancen og koordinationsevnen.

Vælg det rigtige langrendsudstyr

Man siger, at længden på langrendsski skal være ca. 20 cm. højere end dig selv. For at finde de rette ski til langrend, skal du først tage stilling til, hvordan du ønsker at benytte dem.

3 slags langrendsski

Der er overordnet 3 slags langrendsski, med lidt forskellige features. Vi har valgt at opdele dem i konkurrence ski/ klassiske ski, turski og fjeldski.

Konkurrenceski/ klassiske ski

Konkurrenceski er smalle og lette ski, der egner sig godt til skiløbere, der vil have høj fart og samtidig ønsker at køre lange ture på præparerede stier. Denne type ski egner sig bedst til øvede og erfarne skiløbere, da det kræver god kontrol og balance at stå på dem. Selvom de bliver kaldt konkurrenceski, kan de dog sagtens bruges af skiløbere, der ikke er på konkurrenceniveau.

Turski

Turski (touring ski) er solide ski med en medium bredde. De er en smule kortere og mere stive, end de to andre typer. Skiene er velegnede til længere ture ved jævn fart, hvor det både går lidt opad og nedad. Turski passer til skiløbere på alle niveauer og i modsætning til konkurrenceski, så egner de sig også til dem der ønsker at ”gå” på ski og nyde omgivelserne. Egner sig til præparerede stier. På turski, bevæger du dig som på rulleskøjter - derfor kaldes det også skate. De er mere dynamiske og kræver en særlig teknik.

Fjeldski

Fjeldski er både tungere og bredere end de to andre typer af ski, og de egner sig godt til skiløbere, der vil tage på lange ture og bevæge sig ”off trail”. Skienes design gør dem velegnede til brug både op og ned ad fjeldet. Fjeldski kan bruges af øvede og erfarne skiløbere, der har erfaring med bjergkørsel.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser