×
Menu

Langrendsbindinger

Vælg langrendsbindinger som passer til dine støvler

Når du vælger et sæt langrendsbindinger til dine langrendsski er det vigtigt at du ved hvilken type langrendsskiløber du er, samt at du ved hvilke støvler du ejer. Alt sammen kan koges ned til tre kategorier af bindinger: Klassisk, skøjte og fjeld.

De forskellige typer af støvler har forskellige såler, hvilket gør at de kun er kompatible med specifikke bindinger. Dette er en vigtigt ting at have i mente når man vælger langrendsbindinger.

Skibindinger langrend - Skal du vælge NNN eller SNS?

På en NNN binding (New Nordic Norm) er støvlen kun fæstnet forrest på bindingen, hvilket gør at skiløberen kan have hælen fri. NNN langrendsbindinger er lette at bruge og giver en høj grad af fleksibilitet.

Et andet system er SNS (Salomon Nordic System), som er udvilket af mærket Salomon. På dette setup fæstnes støvlen ved hjælp af en flad pal, men på samme tid er det let for skiløberen at træde ind og ud af bindingen. Som med NNN har skiløberen hælen fri, hvilket giver ekstra fleksibilitet. En SNS binding er en god løsning for alle som gerne vil optimere deres downhill performance.

Nogle af vores SNS langrendsbindinger er kompatible med NNN-systemet. Kig efter ordet "Prolink" i produktbeskrivelsen.

Vinteren kommer - med et nyt sæt bindinger til langrendsski

NNN og SNS standarderne plejede at dominere markedet. Men nu er patentet på NNN systemet, som var ejet af Rottefella udløbet. Derfor har Salomon indført Prolink systemet, men vi kommer måske også til at se nogle nye spillere på markedet snart. De to store mærker Fischer og Rossignol er gået sammen og har i 2017 introduceret Turnamic bindingssystemet.

Det som gør Turnamic systemet specielt, er at det er let at træde ind og ud af bindingen, det er let at justere den, samt at den er fikseret på et punkt. Når støvlen er klikket i, kan du justere bindingen på en simpel knap (uden værktøj) for at rykke frem, for bedre greb, eller bagud for et bedre glid. Derudover er Turnamic bindinger kun fikseret på et punkt (Flowflex system), hvilket sikrer at skien kan flekse frit.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser