×
Menu

Langrendsbindinger

Værd at vide

Hvad er langrendsbindinger?

Langrendsbindinger er det, som får dine langrendsski til at sidde fast på dine støvler. De opdeles i tre kategorier afhængig af disciplinen: klassisk, skøjt/skate og fjeld/backcountry. Når du skal vælge støvler og bindinger til langrend, skal du huske at være opmærksom på, at støvlerne har forskellige såler afhængigt af modellen. Det betyder, at det ikke er alle langrendsbindinger, der er kompatible med dine støvler.

De forskellige typer langrendsbindinger

Der findes flere forskellige typer af bindinger til langrend. I dag er det mest almindelige system New Nordic Norm (NNN). Udover NNN-bindinger til klassisk langrend og skøjt, findes der også NNN BC-bindinger, der bruges til backcountry (fjeldski). Karakteristisk for begge typer er, at de har to riller på deres binding plates.

Du vil sikkert støde på produkter, der kaldes Turnamic, Prolink og NIS. Disse begreber er navne som forskellige producenter bruger til at beskrive deres modeller, men i grunden er de alle kompatible med NNN-systemet. NNN BC-bindinger er kun kompatible med NNN BC-støvler.

Det nyeste system på markedet hedder Xplore BC. Det er skabt af Rottefella, og er baseret på pin tech ved snuden, og det er designet til at maximere stabilitet og støtte. Dette system fungerer kun med Xplore BC-støvler.

Hvis du stadig er i tvivl om kompatibiliteten mellem de forskellige systemer, eller bare vil vide mere, så tag et kig på vores guide til kompatibilitet af langrendsbindinger, hvor vi gennemgår alt, hvad du har brug for at vide.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser