×
Menu

Langrendsbindinger

Hvad er langrendsbindinger?

Langrendsbindinger er det, som får dine langrendsski til at sidde fast på dine støvler. De opdeles i tre kategorier, afhængig af disciplinen: klassisk, skøjt og fjeld. Når du skal vælge din støvle og binding til langrend, skal du være mest opmærksom på, at sålerne på støvlerne ikke er ens, men forskellige fra model til model. Det betyder at ikke alle skibindinger til langrend er kompatible med dine støvler.

De forskellige typer langrendsbindinger

Der findes i dag flere forskellige typer bindinger til langrendsski på markedet. De nyeste er Prolink og Turnamic systemerne. Prolink bindinger er blevet mere populære blandt erfarne skiløbere, fordi de generelt er smalle og lette. Turnamic bindinger er kendetegnet ved at være nemme at installere og justere. Du kan påmontere en binding plate uden værktøj og du skal bare presse og dreje knappen for at justere bindingerne, så snart de er klikket på.

Blandt andre systemer fås NNN (New Nordic Norm) og SNS (Salomon Nordic System). NNN systemet er kendetegnet ved at der er to riller på deres binding plate, hvor SNS kun har en. Rillerne passer til støvlens udformning, og derfor er de to systemer ikke kompatible med hinanden. Selvom du altid bør læse produktets specifikationer, kan du generelt regne med at NNN, Prolink og Turnamic systemerne er kompatible med hinanden.

Hvis du stadig er i tvivl om kompatibiliteten mellem de forskellige systemer, eller bare vil vide mere, så tag et kig på vores kompatibilitet af bindinger til langrend og rulleski guide, hvor vi gennemgår alt, hvad du har brug for at vide.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser