MENU
Vintersport
Værd at vide
Filter
 Pris
 Mærker
 Sko størrelse

 Støvle/Skal type
 Støvle materiale
 Inderstøvle materiale

Skøjter

Filter »

Skøjter til indendørs og udendørs brug

Et par kvalitets-skøjter er en god investering, fordi de kan bruges til mange forskellige sportsgrene, og hvis du passer ordentligt på dem, kan de bruges i mange år. Om vinteren kan du bruge dine skøjter udenfor på frosne søer og kanaler, og når det bliver varmere, kan du medbringe dem til din lokale indendørs skøjtebane. Skøjterne i denne kategori er all-round skøjter, hvilket vil sige, at de kan bruges til leg og almindeligt motionsløb på isen. Du kan også sagtens medbringe en hockeystav og spille ishockey med vennerne på de fleste af disse skøjter.

Skøjte specifikationer

Da en skøjte ikke har bremser, skal klingen både fungere som bremse- og glidemekanisme. Hvis klingen bliver slebet meget skarp, kan du både køre meget hurtigt og lave hårde opbremsninger med den. De fleste klinger er i dag lavet af stål. For at bevare skøjtens glideegenskaber er det vigtigt, at klingen bliver slebet ordentligt og regelmæssigt. Hvis det gøres forkert eller for sjældent, går det ud over kvaliteten.

Tidligere var det sådan, at når man ville skøjte, spændte man bare en klinge på sine sko eller støvler, men i dag er støvlerne også en vigtig faktor ved en god skøjte. Støvlerne kan fås med mere eller mindre ankelstøtte. Ligesom med støvlerne på rulleskøjter betyder mere støtte mindre fleksibilitet og omvendt. Isskøjterne fås med ekstra foring i et vandafvisende materiale, så dine fødder kan holde sig varme og tørre på skøjtebanen.

Historien bag isskøjter

Isskøjter er en meget gammel opfindelse. Man mener, at de blev opfundet i Finland af folkeslag, der havde brug for at rejse lange distancer over is. Dengang bestod en skøjte simpelthen af en dyreknogle, der var slebet til og monteret under foden. Siden har isskøjter udviklet sig meget, men ideen bag skøjten og skøjte-teknikken er stadigvæk den samme.

Isskøjte-løb blev udbredt i Europa af overklassen, men samtidigt har det altid været en aktivitet for alle samfundslag. Når det blev vinter, og søerne frøs til is, samledes unge som gamle og rige som fattige for at stå på skøjter. I 1500-tallet blev de første isskøjter med jernklinger opfundet, og dermed kom en ny generation af skøjter til verden.

Isskøjter er forgængeren til rulleskøjter, hvilket er tydeligt når man ser på både designet af de to slags skøjter og de sportsgrene, som de bruges til.

Hvis du vil vide mere om is skøjter

Hvis det ikke er et par all-round skøjter, du har brug for, men derimod skøjter der skal bruges til noget specifikt, kan du læse mere om ishockey skøjter, kunstskøjter og børneskøjter under disse kategorier. Børneskøjterne er ligesom skøjterne i denne kategori også skøjter, der kan bruges til lidt af hvert. Læs om det enkelte par skøjter for at få mere information. SkatePro tilbyder desuden at slibe dine skøjter for et mindre beløb.

Få hjælp til at vælge den rigtige model og størrelse ved at læse om Køb af skøjter.

Vi er e-mærket