×
Menu

Alpinski og ski udstyr

Værd at vide

Alpinski for enhver smag

Alpinski kategorien inkluderer de typer af ski, der kan bruges til skiløb i bjergene. Der er sket en kæmpe udvikling inden for alpinski og skiudstyr i løbet af de sidste år. Blandt andet er carvingski blevet mere og mere populære, siden de så dagens lys i slutningen af 1990’erne.

Carvingski

Carvingski har en smal talje/midte og bredere spids og ende. Carvingski har gode dreje egenskaber med en stiv men fleksibel konstruktion. På den lange led er skien fleksibel, mens den på den brede led er stiv, hvilket vil sige, at den er svær at vride. Denne konstruktion giver ekstra stabilitet og giver en bedre ski oplevelse. Carvingski har generelt en lille svingradius, hvilket gør, at du kan lave skarpe men kontrollerede sving.

Forskellige typer af alpin ski

Overordnet er der fire slags alpinski:
• All mountain ski - alsidig ski, der egner sig til piste og off-piste skiløb.
• Twintip ski – Ski til freestyle og tricks med høj spids og ende.
• Backcountry ski/Freeride ski – off-piste ski med twintip design.
• Piste ski/Race ski – Ski, der er designede til høj fart på pisterne.

Alpinski baselines

Alpinski har normalt en konstruktion, der er baseret på én eller flere af de tre overordnede baselines: Camber, Rocker og Flat.

  • Camber: Denne baseline har en let opadbuende kurve i midten og i enderne.
  • Rocker: Denne baseline er også kendt som reverse-camber, fordi den buer let nedad i midten (modsat camber), og har en høj spids og ende. Dette gør at Rocker egner sig rigtig godt til løs puddersne, fordi skiene glider lige igennem, i stedet for at grave sig ned i den løse sne.
  • Flat: Den flade baseline sikrer at størstedelen af dine ski er i kontakt med overfladen, hvilket giver et godt greb.

Skisport er en populær vintersport, som rigtig mange elsker, og alpin ski egner sig godt til alle, der gerne vil holde aktive familieferier.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser