×
Menu

Surfboards & softboards

  Filter
Farver
Mærker
Længde

Værd at vide

Hvad er surfboards lavet af?

Surfboards skal helst være lette og robuste. Typisk består surfboards af en kerne i polyurethan eller polystyrene (EPS), der er omsluttet af glasfiber. Producenterne eksperimenterer hele tiden med forskellige materialesammensætninger for at skabe endnu mere avancerede surfboards.

Surfboards kan deles ind i forskellige typer ud fra deres størrelse og form. De mest almindelige surfboards er shortboards, longboards og funboards. Shortboards egner sig bedst til tricks og akrobatik, da de er enormt adrætte og manøvredygtige. Af samme grund er det også shortboards, der foretrækkes af mere erfarne og avancerede surfere. Longboards henvender sig mest til begyndere, da de har et større overfladeareal, og derfor ligger de mere stabilt på vandet. Målet med funboards er derimod at kombinere fordelene fra shortboards og longboards, og størrelsesmæssigt ligger de imellem de to.

Surfboards der er konstrueret med en foam core, som er dækket af et lag glasfiber eller epoxy, kaldes for soft-top boards. Denne form for surfboard har en blødere konstruktion, da de er lavet af tæt EPS-skum, der er dækket med blød EVA eller EPE på toppen. Almindelige surfboards, der har en hårdere overflade, kaldes derimod for hard-top boards.

Hvilket surfboard bør jeg købe?

Hvis du leder efter dit første begynder-surfboard, overvejer du måske et soft-top surfboard. Soft-tops er ikke ligeså skrøbelige som almindelige surfboards med hard-top, og så kan de også bruges på mindre kraftige bølger. Samtidig skal du tænke på boardets størrelse. For begyndere er det klart lettere at kontrollere et surfboard, der både er bredt og langt.

Hvis du er en mere erfaren surfer, kan det være, at du søger et kortere board. Shortboards er bygget til at komme op på større og mere udfordrende bølger, og de er mere dynamiske og manøvredygtige end longboards. Til gengæld skal man også være rigtigt god til at padle, hvis man vil have det maksimale udbytte af sit board, når man har et shortboard.

Er du en erfaren surfer, der gerne vil prøve noget nyt? Så er du måske interesseret i at prøve kræfter med et hydrofoil surfboard. Hydrofoiling tilføjer en helt ny dimension til din surfing. Du kan læse mere om hydrofoiling i vores hydrofoil-kategori.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser