×
Menu

Kitesurf bars

  Filter
Mærker

Værd at vide

Hvad er en kite bar?

En kite bar er kitesurferens rat. Baren hjælper med at overføre kraften fra kiten til surferen. Med baren styrer man sin hastighed, og man hopper og drejer ved hjælp af den. Når man taler om en kite control-bar, taler man om hele kite baren - inklusiv håndtag og liner.

Der findes to typer kite bars: bars med 4 liner og 5 liner. Bars med 4 liner er det mest almindelige og også det mest simple system, hvor linerne er mindre tilbøjelige til at blive viklet ind i hinanden. En kite bar med 5 liner er mere avanceret, men det er lettere at lave re-launches med dem, når der ikke er så meget vind.

Folk spørger ofte om kite bars er universelle. Det er de ikke altid, men det er i mange tilfælde muligt at matche kites og kite bars fra to forskellige brands. Dette er mest almindeligt, hvis man bruger bars med 4 liner.

Vælg en kite bar i den rette størrelse

At have en bar i den rette størrelse er afgørende for din oplevelse med kitesurfing. Det er vigtigt, at du får fat i den rette bredde - jo større din kite er, des større skal din bar være. Hvis baren er for lille, vil din kite reagere langsommere, og den vil være sværere at styre. Den mest almindelige bredde på kitebars er 52 cm.

Et andet vigtigt mål er længen på kitesurf linerne. Almindeligvis er de omkring 20 - 24 meter. Med en kortere linelængde vil din kite hænge lavere og reagere hurtigere og mere aggressivt. Ved at bruge længere linjer kommer kiten højere op i luften, hvilket vil betyde, at den reagerer langsommere.

Hvis du vil have en ny kite til din bar, så tjek vores udvalg af Kitesurfing Kites.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser