Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Wakeboards

  Filter
Mærker
Størrelse
Længde
Riding Style

Værd at vide

Hvad er et wakeboard?

Wakeboards er lavet specifikt til wakeboarding. Ofte er de lavet af glasfiber, der omslutter en kerne af træ, skum eller aluminium. Derudover kan man få wakeboards i forskellige designs, former og længder, der egner sig til forskellige former for wakeboarding.

Selvom wakeboards har mange ting til fælles med kiteboards, bør man ikke bruge et kiteboard til wakeboarding. Den største forskel på et wakeboard og et kiteboard er deres rocker. Wakeboards har meget rocker, så man lettere kan poppe tricks, hvor kiteboards har en fladere profil, der flyder bedre på vandet. En anden forskel er, at man bruger støvlelignende bindinger på wakeboards. På kiteboards bruger man enten stropper eller ingenting (strapless). Den eneste undtagelse er wakestyle kiteboards, hvor man bruger fikserede støvler.

Vigtige elementer på wakeboards

Nogle af de vigtigste egenskaber ved wakeboards er deres længde, deres rocker og deres base. Længden er som regel mellem 130 og 150 cm. Din højde er med til at afgøre, hvilken længde, der er den rette til dig.

Wakeboards har som nævnt ret markante rockers. Wakeboard rockers beskrives fx som continuous rocker, 3-stage rocker og hybrid rocker. Nogle wakeboards har en camber rocker, som nogle måske kender fra ski.

Et andet vigtigt element på wakeboards, er formen på deres base. Nogle wakeboards har channels (kanaler) eller V-spines, der giver vandstrømmen retning og gør, at man har lidt blødere landinger. Man kan også få featureless wakeboards, der ikke har indbyggede finner eller andet på undersiden. Typisk har wakeboards en sintret base, hvis de er lavet til at blive brugt i wakeparks.

Hvordan vælger jeg det rette wakeboard?

Den rette størrelse afhænger af forskellige forhold. Som en tommelfingerregel kan man sige, at jo tungere man er, des længere bør boardet være. Længden hjælper med at sikre, at din vægt fordeles jævnt, og at boardet flyder godt. Hvis du vejer mindre end 68 kg, bør du vælge et board på 137 cm eller derunder. Hvis du vejer mere end dette, bør du gå efter et board på 138 cm eller derover. Generelt gælder det, at større boards er mere stabile på vandet og egner sig bedst til store tricks, mens dine spins bliver langsommere og mere besværlige på et stort board. Et godt råd til begyndere er at anskaffe sig et wakeboard, der er rimelig stort.

Når du skal vælge et wakeboard, skal du selvfølgelig også tage højde for, hvilken form for wakeboarding du skal dyrke. Hvis du skal bruge boardet i en cable park, er det en god idé at vælge et board med en trækerne, mens en kerne i polyurethan er et godt valg, hvis du leder efter et wakeboard til båd.

Hvis du gerne vil vide mere om wakeboards, kan du tage et kig på vores guide til køb af wakeboard.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser