×
Menu

Vandski

  Filter
Farver
Mærker

Værd at vide

Vandski: Hvad er de lavet af?

Vandski er det vigtigste stykke udstyr, hvis man gerne vil dyrke vandskiløb. Oprindeligt lavede man vandski af træ, men i dag laver man dem ud af lette komposit-materialer såsom glasfiber og carbon.

Med glasfiber kan man lave nogle mere eftergivende vandski, fordi det er et enormt fleksibelt materiale. Carbon giver derimod en mere følsom vandski, der reagerer hurtigt og er let, og derfor er vandski i carbon ikke så oplagt til begyndere. Avancerede vandski indeholder PVC i kernen for at gøre skiene lette og stive. Den type vandski er enormt responsive, og de anbefales kun til eksperter på vandski.

Valget af vandski til begyndere

Som regel vil det være en god idé at starte ud med et par lange vandski, og gå over til en kortere model, når man har lidt mere erfaring. Bådens hastighed og din kropsvægt, har også betydning for, hvilken længde, der er optimal for dine vandski.

Bredden på vandskiene afgør, hvor stor skiens overflade er. Jo bredere skiene er, des lettere er det at styre dem, og derfor egner brede vandski sig godt til begyndere. Smallere vandski gør, at man kan lave mere tekniske manøvrer, og de anbefales til avancerede og konkurrenceorienterede vandskiløbere.

Forskellige vandski til forskellige discipliner

Hvilke vandski, der er de rette til dig, afhænger også af din alder og din foretrukne stil. Vandski opdeles i slalomski, shaped skis, combo skis og vandski til børn.

Slalom vandski består af en enkelt ski med to bindinger. Den smalle tail gør at man hurtigt kan reducere hastigheden og lave skarpe sving.

Shaped vandski er bredere end dem til slalom, og derfor er det lettere for begyndere at anvende denne type.

Combo vandski består derimod af to vandski, og som regel er de udstyret med justerbare bindinger. Denne type vandski egner sig både til begyndere og familier, der gerne vil have nogle vandski, der er stabile og lette at komme i gang med.

Vandski til børn er kortere. Den mindre størrelse egner sig godt til små personer med lav kropsvægt. I mellem skiene sidder der en holder, som sikrer, at der er en korrekt afstand mellem vandskiene, og at brugeren ikke trækkes med ned i vandet i tilfælde af styrt.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser