×
Menu

Langrendstøj

Hvilket langrendstøj bør jeg have på?

Langrendsskitøj skal byde på en kombination af kropsvarme og bevægelsesfrihed for arme og ben, så du kan bevæge dig effektivt. Langrend er en motionsform, der har mange ligheder med løb, så lav vægt og åndbarhed er nogle af de kvaliteter, du skal lede efter, når det kommer til tøj til langrend. Tøj med syntetiske fibre og merinould er oplagt, da disse materialer kan transportere sved og varme væk fra huden. Mange langrendsløbere bruger et lag skiundertøj, et mellemlag samt et yderlag til langrend.

Undertøj til langrend - Det er det lag, der rører ved din hud, og det spiller en vigtig rolle i forhold til at transportere fugt væk fra huden, samtidig med at det holder på varmen.

Mellemlag til langrend - Formålet med mellemlaget er primært at holde varmen. Mange produkter er udstyret med lynlås, hvilket kan hjælpe med at justere temperaturen efter, hvor varmt eller koldt vejret er. Vi anbefaler, at du bruger et mellemlag, der er isolerende, og gerne indeholder uld, polyester eller andre isolerende materialer.

Yderlag til langrend - Yderlaget kan bæres udenpå mellemlaget eller bare udenpå undertøjet alt afhængig af temperaturen. Yderlaget skal helst være både vandtæt og vindtæt, men samtidig skal det gerne tillade, at fugten kan slippe ud igennem stoffet, så du kan holde varmen.

Handsker, huer og halsedisser til langrend

På kolde dage er der nogle mindre beklædningsgenstande, der kan gøre en store forskel. Handsker til langrend skal gerne gøre det muligt at bevare en høj fingerfærdighed, mens man har handskerne på, og samtidig skal de være lavet i et materiale, der hjælper med at have et godt greb om skistavene. Lette pandebånd, tykke fleecehuer eller elefanthuer er gode til at holde varmen på hovedet.

Hvis du gerne vil have hjælp til at købe det helt rigtige langrendsudstyr, kan du tjekke vores guide til køb af langrendsski.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser