×
Menu

Langrendstøj

Hvad tager jeg på, når jeg står på langrendsski?

Langrend er på mange måder som at løbe en tur. Tøjet skal være let og give dig den optimale bevægelighed på benene. Men det store spørgsmål er, hvad man skal tage på, når skitøjet også skal holde en varm og tør på de kolde dage på fjeldet?

En almindelig skijakke og overtræksbukser får din krop til at overophede hurtigere end du kan sige langrend, mens en let jakke og løbebukser på en kold dag vil få dig til at "dø af kulde". Den bedste måde til er overleve er lag.

Lag er vejen frem

Hvis du har flere lag af skitøj på, har du muligheden for at tage lag af, afhængig af af hvor varmt du har det. For eksempel et lag med skiundertøj inderst, en fleece i midterste lag under en vest med en jakke. Mange tynde lag giver dig luftlommer mellem tøjet, hvilket holder på varmen.

Når du skal vælge skitøj til langrend, anbefaler vi tøj, som er lavet af syntetisk fiber, fordi det transporterer sved væk fra din hud, så du holder dig tør hele dagen. Husk at tage endnu et yderlag på, når du holder længere pauser, så du ikke bliver kold.

Basislag: Er laget af skiundertøj, som du har på, som det første på huden. Det er dette lag, der sørger for at holde dig varm og tør. Basislaget består af skiundertøj og bør lavet af materiale, som tranpsorterer sved væk fra huden. Vi anbefaler at du vælger undertøj, som er lavet af enten syntetisk materiale, merino uld eller silke.

Midterste lag: Dette lag bruges ikke kun til at holde dig varm men også til at regulere din temperatur. Husk at vejret på løjperne kan variere meget og du kan hurtigt blive fanget i både dårligt vejr med meget kolde temperaturer og flot vejr med solskin. Vi anbefaler et midterlag af enten polyester eller fleece.

Yderste lag: Består af en skijakke/ soft shell og bukser. Mange skiløbere foretrækker at have en vest på indenunder. Deres hovedfunktion er at fungere som skald, så du holder dig tør og varm. Gode yderlag er både vandafvisende og vindtætte, men giver samtidig mulighed for at fugt kan fordampe gennem materialet, så du holder dig varm.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser