MENU
Boards
Værd at vide
Filter
 Pris
 Mærker
 Deck materiale
 Deck længde
 Deck bredde
 Hjuldiameter

Cruiser boards i træ

Filter »

Et Cruiser board er en særlig type af skateboards, der både fås med træ- og plastikdeck. Disse cruisers er alle med trædeck.

Hvad adskiller et Cruiser board fra et skateboard?

Et cruiser board er en af blanding af et almindeligt skateboard og et longboard. Et Cruiser skateboard er normalt ikke større end et almindeligt skateboard, men formen er inspireret af old-school designs af skateboards fra 1970’erne, og hardwaren er samtidig den samme, som på et longboard. Dette setup gør det til et nemt og handy Cruiser board, der kan bruges hver dag. Men et cruiser board er ikke bare et transportmiddel, der kan bruges i byen, det er også en livsstils accessory.

Et Cruiser board har en form der minder om den på et almindeligt skateboard, da det har en ”kick-tail”. Til gengæld har cruiser boards højere trucks og større og blødere hjul end almindelige skateboards. De store, men bløde hjul giver et hurtigt board med et godt vejgreb. Desuden er truckgummiet mere fleksibelt end det på et almindeligt skateboard, hvilket gør et cruiser board nemmere at manøvrere og dreje med.

Fra skateboards til Cruiser boards

Skateboardets historie starter helt tilbage i 1940’erne og 1950’erne, hvor man så de første hjemmelavede boards med rulleskøjte hjul. De første kommercialiserede skateboards blev fremstillet til en surf butik i Californien. De skulle bruges af surfere, i perioder hvor der ikke var mulighed for at surfe.

Først i 1970’erne blev polyurethane hjul opfundet, hvilket forbedrede skateboardenes kvalitet betydeligt. Herefter steg skateboardets popularitet meget hurtigt, og der blev eksperimenteret med forskellige materialer, størrelser på hjul og trucks mm. Ud over decks lavet i træ, blev der også lavet decks i fiberglas, aluminium og plastik. Plastik boards har fået en renæssance i de senere år, og brands som Penny, Stereo Vinyl Cruiser og Globe, der alle laver plastik boards, er blevet meget populære. Du kan se udvalget af plastik cruisers under kategorien Cruiserboard (nylon)/Penny boards.

Modtag vores nyhedsbrev!
Modtag e-mails med gode tilbud, tips og produktnyheder (starter i 2017).
               
Vi er e-mærket