×
Menu

Cruiser Boards

Værd at vide

Cruiser board vs. almindeligt skateboard - Forskellen

Et crusier board er en fusion af et almindeligt skateboard og et longboard, og er generelt ikke større end et almindeligt skateboard. Formen er oftest inspireret af old school skateboards designs fra 1970erne og de øvrige dele minder meget om det som du finder på et longboard. Dette setup resulterer i et adræt og handy cruiser skateboard til hverdagsbrug. En mini cruiser giver ikke kun et smoothere ride igennem byen - De er også blevet et moderne livstils acessory.

Med dens "kick-tail" har et cruiser board næsten samme form som et almindeligt skateboard. På den anden side, så har cruiser boards dog større trucks end almindelige skateboards. Hjulene er oftest størrere og blødere, hvilket gør dem hurtige med et godt vejgreb. På samme tid er deres bushings meget fleksible og gør det let for rytteren at dreje og manøvrere.

Fra skateboard til cruiser skateboard

Skateboardets historie starter helt tilbage i 1940’erne og 1950’erne, hvor man så de første hjemmelavede boards med rulleskøjtehjul. De første kommercielle skateboards blev fremstillet til en surfbutik i Californien. De skulle bruges af surfere i perioder, hvor der ikke var mulighed for surfe på bølgerne.

Først i 1970’erne blev polyurethane hjul opfundet, som forbedrede skateboardets kvalitet betydeligt. Herefter steg skateboardets popularitet meget hurtigt, og der blev eksperimenteret med forskellige materialer, størrelser på hjul og trucks m.m. Udover decks lavet i træ blev der også lavet decks i fiberglas, aluminium og plastik. Plastik boards har fået en renæssance i de senere år, og brands som Penny, Stereo Vinyl Cruiser og Globe, der alle laver plastik boards, er blevet meget populære. Du kan se vores udvalg af diverse cruiser skateboards i kategorierne penny boards / plastik cruiser boards og cruiser boards i træ.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser