Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Longboards

Værd at vide

Hvad er longboarding?

Longboarding er en actionsport, der minder mere om surfing end almindelig skateboarding gør. Longboarding foregår på boards, der er længere og bredere end skateboards. Samtidig har de større og blødere hjul. Alt i alt er et longboard-setup langt bedre egnet til cruising og carving end et almindeligt skateboard.

Generelt er longboarding en sport, der handler om fart og om at tilbagelægge distancer, men det er også en hurtig og let transportform i hverdagen. Longboarding spænder over alt fra downhill til mere trick-orienterede discipliner. Derfor kan man roligt sige, at longboarding er en alsidig boardsport.

De forskellige longboard-discipliner

Overordnet kan longboarding deles ind i 5 discipliner: cruising, freestyle, freeride, downhill og dancing.

Den mest udbredte disciplin er cruising. Det er relativt let at lære at cruise på longboard. Cruising byder på morskab og surfer-vibes, når du bevæger dig omkring på dit board.

Longboard dancing handler om at udføre forskellige boardwalk-tricks på sit longboard. I denne disciplin kan man virkelig udfolde sig kreativt. Freestyle er en anden longboard-disciplin, hvor man laver forskellige tricks som fx handspins på sit board.

Downhill longboarding er en disciplin, der kræver erfaring. Her er der fokus på at køre hurtigt ned ad bakke. Det kræver god kontrol over både din krop og dit board, samtidig med at du også skal have viden om de forskellige teknikker. Freeride longboarding minder om downhill, men i stedet for kun at fokusere på fart er det skaterens mål at udføre forskellige slides og tricks.

Derfor er longboarding sundt

Der er mange sundhedsmæssige fordele ved longboarding - præcis ligesom der er ved andre former for boardsport. Det er en god træningsform, hvor man virkelig får trænet balanceevnen. Longboarding er også en sjov og begyndervenlig sport, som ikke kræver at man investerer en formue i udstyr.

Longboarding er en fantastisk god undskyldning for at komme udenfor og få noget frisk luft. Med de store hjul kan man køre på mange forskellige underlag, og derfor kan man stå på longboard rigtig mange steder - både i byer og på ujævne landeveje. Longboarding kan også reducere stress, da det kræver fokus og koncentration, samtidig med at man får en masse sjove oplevelser med sig hjem.

For at få mest ud af dine longboard-sessions, skal du huske beskyttelse. Du kan finde passende beskyttelsesudstyr i vores kategori longboard & skateboard beskyttelse.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser