×
Menu

Skateboards, longboards og waveboards

Værd at vide

Leder du efter et nyt board?

Vi har et stort udvalg af boards til forskellige formål. Ligemeget om du er til street og park skateboarding, downhill longboarding eller bare cruising på gaden, så har vi et board, der passer til dig.

Hvilket board skal du vælge?

Hver type af board er udviklet til et specielt formål, og har derfor også nogle særlige kendetegn og fordele. Hvilket board, der passer til dig, er et spørgsmål om præference.

Skateboards

Du kan vælge et skateboard til enten street eller park kørsel. Hvis du er mest til at køre street, så skal du vælge små hjul, da de vil få dig tættere på jorden og dermed give mere stabilitet. Hvis du kører på ramper, er det en god idé at bruge større hjul, da de sørger for ekstra fart. Skateboard decks er næsten altid lavet af ahorn. Canadisk ahorn er den stærkeste type og regnes også for at være den af bedst kvalitet. Fordelen ved ahorn er, at det er holdbart og formstabilt trods hårde sammenstød og landinger.

Longboards

Der er mange forskellige typer af longboards. Du kan blandt andet få longboards til carving/cruising, freeride/downhill og dancing/freestyle. Cruiser longboards egner sig godt til begyndere, og alle der ønsker at cruise rundt i gaderne. Longboards til downhill er designet til høj fart. Dancers og freestyle longboards er kendetegnede ved et ekstra langt design, der gør det muligt for dig at bevæge dig rundt på boardet, mens du kører. Denne longboard stil er inspireret af surfing. Longboard decks er ikke nødvendigvis lavet af ahorn. Bambus og fiberglas er også almindelige materialer, når det kommer til longboard decks.

Cruiser boards

Cruiser boards har som regel enten et træ eller et nylon deck. Træ cruisers har et old school design og er ofte samme størrelse som et almindeligt skateboard. Nylon cruisers er som regel ret små, og er derfor nemme at manøvrere med og bære rundt. Både træ og nylon cruisers har forholdsvis store og bløde hjul, hvilket giver en kombination af hurtighed og et godt vejgreb. Cruiser boards er meget populære, fordi de er nemme at cruise på i byen, og det farverige design gør dem også til moderne livsstils accessories. Så hvis du ikke skal lave tricks, men bare nyde at have hjul under fødderne og køre ture, er et cruiser board det rigtige valg for dig.

Waveboards

Waveboards adskiller sig væsenligt fra andre boards. I stedet for at have ét deck, så har de to deck-plader, der forbindes af en torsionsstang. Du skaber fremdrift på waveboardet ved at twiste de to deck-plader i hver sin retning. Waveboard adskiller sig altså fra skateboards både når det gælder design og teknik.

Snow skateboards

Et snow skateboard har ligheder med både et skateboard og et snowboard. Med et snow skateboard har du mulighed for at køre i sneen og lave forskellige tricks – også selvom der kun er meget lidt sne. Fordelen ved et snow skateboard i forhold til et almindeligt snowboard er, at det ikke kræver snowboard støvler og bindinger at bruge det, og at det derfor er både nemt og hurtigt at komme ud i sneen og komme i gang.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser