×
Menu

Skateboards, longboards og cruiserboards

Værd at vide

Hvad er boardsport?

Boardsport er alle former for sport, der foregår på et board/bræt/deck. Disse former for sport er karakteriserede ved fart, tricks og frem for alt, adrenalin og spænding.

Nogle af de mest almindelige og populære boardsports på landjorden er skateboarding, longboarding og forskellige former for street-surfing. I disse sportsgrene indgår der altid 3 specifikke komponenter i udstyret: et deck, trucks og hjul. Men disse komponenter har altid et særligt design, der passer til den disciplin, de er lavet til.

Forskellene på skateboarding og longboarding

Skateboarding foregår som regel enten på gaderne eller i skateparker. I gaderne er der glatte underlag og mulighed for at skate på trapper, gelændere osv., mens der i skateparkerne er ramper, rails, funboxes med mere. Skateboards er designet til tricks, og de har oftest små, hårde hjul.

Longboards har større og blødere hjul end skateboards. De har også længere decks, og de fås i mange forskellige former og designs. Derfor er longboarding også en meget alsidig sport. Det kan udføres i urbane miljøer, bakkede områder og også små ujævne landeveje. Longboarding omfatter mange forskellige ting. Tjek for eksempel longboard dancing eller downhill longboarding - men longboarding er også en sjov transportform.

Cruiserboarding befinder sig et sted mellem skateboarding og longboarding. Derfor er et cruiserboard også oplagt til nye skatere, der ikke helt ved om de er mest til skateboarding eller longboarding endnu.

Gevinster ved at dyrke en boardsport

Boardsport er godt for både krop og sind. De er fantastiske til at forbedre balance- og koordinationsevnen, samtidig med at det giver en fantastisk full body workout. Og når man har det sjovt på sit board, mærker man slet ikke, at man træner!

En anden gevinst ved at dyrke boardsport er, at det kan have en positiv virkning på stress. Man kan bruge timevis på at koncentrere sig om at lære nye skills og tricks - og hver gang det lykkes, får man helt sikkert et smil på læben.

En anden positiv ting ved boardsport er, at det er relativt billigt at komme i gang. Begynder-skateboards er prisvenlige, og så snart du har skaffet et board og noget beskyttelsesudstyr, er du klar til at komme i gang. Men pas på! Før du ved af det, er du afhængig af at skaffe de nyeste og mest cool dele til dit setup.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser