×
Menu

Kiteboards

  Filter
Mærker
Længde
Riding Style

Værd at vide

Kom ud på vandet på det rette kiteboard

Dine oplevelser med kiteboarding bliver helt klart bedre, hvis du har skaffet det helt rigtige kiteboard til dine behov. Der er mange forskellige former for kiteboards på markedet, og for begyndere kan det være et besværligt projekt at få købt det første kiteboard. Her kan du læse om de to vigtigste overvejelser, du skal gøre dig i forbindelse med køb af kiteboard: størrelse og stil.

Hvilken størrelse kiteboard skal jeg bruge?

I forhold til størrelsen skal du overveje både længden og bredden. Generelt er det sådan, at jo tungere du er, des større bør dit board være. Et kiteboard er normalt mellem 135 cm og 145 cm i længden og cirka 40 cm til 46 cm i bredden. Boards i denne størrelsesorden er ideelle til nybegyndere, der vejer omkring 70 - 85 kg.

Samtidig afhænger den ideelle størrelse kiteboard også af dit færdighedsniveau, vejrforholdene og den stilart, du dyrker. Hvis du elsker at surfe chops, er der gode chancer for, at du vil foretrække et kortere board, der er omkring 127 - 135 cm langt.

Vælg kiteboard i forhold stilart

Der findes et stort udvalg af kiteboards, der henvender sig til forskellige færdighedsniveauer og stilarter. Den største og vigtigste forskel ligger dog mellem twintips og directional kiteboards.

Twintip Kiteboards

Et twintip kiteboard er den type kiteboard, man oftest ser. Twintip vil sige, at boardet er identisk i begge ender, så man kan surfe begge veje på det. Twintip kiteboards ligner wakeboards, og de har som regel både footstraps og pads. Det er en type board, der kan bruges til næsten alle discipliner indenfor kitesurfing, og de egner sig særligt godt til freestyle, freeride og wakestyle kiteboarding. Generelt er det lettere at lære kiteboarding på et twintip board.

Directional kiteboards

Denne type kiteboard ligner i høj grad klassiske surfboards. De er generelt uden footstraps, og de er designet til at ride på bølgerne ligesom klassiske surfboards. Selvom du nok ikke er i stand til at nå høje hastigheder i fladt vand på et kite surfboard, er directional kiteboards fantastiske til carving og skarpe vendinger. De kræver også et andet stance end twintips, hvor man lægger større vægt på den forreste fod end på den bagerste fod.

Hvis du gerne vil vide mere om kiteboards og andet essentielt kiteboarding udstyr, kan du tage et kig på vores guide til køb af kitesurfing gear.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser