×
MENU

Løbehjul

Værd at vide

Løbehjul i fuld fart

Løbehjul er blevet meget populære, og udvalget af løbehjul og reservedele er derfor også vokset meget i løbet af få år. Siden trick løbehjul for alvor slog igennem, er der kommet mange pro løbehjul og dele i høj kvalitet, men der findes også stadig en masse billige løbehjul på markedet i dårlig kvalitet.

Der findes overordnet tre typer løbehjul: Til tricks, til transport og til leg.

Trick løbehjul

Trick løbehjul bruges typisk i skateparks, i bymiljøet og på parkeringspladser. Det er en teknisk og udstyrskrævende sport, og løbehjulene udsættes for massive slag. Ingen løbehjul holder evigt, men der findes i dag et stort udbud af komplette trick løbehjul til netop dette formål. De er forstærkede og designede, så de holder bedre end nogensinde før. Derudover findes der også mange specialdesignede komponenter, så man helt selv kan sammensætte sit drømme løbehjul. Færdigsamlede custom løbehjul består typisk af særlige komponenter fra forskellige mærker, sammensat af eksperter.

Løbehjul med store hjul

Til transport anbefaler vi løbehjul med store hjul (120 mm og større). Løbehjulene er normalt lavet til voksne, men kan også bruges af børn. De kan ofte foldes sammen, og er derfor nemme at have med i fx toget, skolen eller på arbejdspladsen. Store hjul er mindre følsomme over for ujævnheder på vejen, de er mere retningsstabile og de ruller hurtigere end små hjul. Der findes løbehjul på markedet, hvor hjulene er lavet af plastik, og disse modeller bør du undgå. Plastik hjul er mindre behagelige at køre på og går hurtigt i stykker.

Almindelige løbehjul

Disse løbehjul blev nærmest genopfundet i slutning af 1990'erne, da der kom en ny type løbehjul i aluminium. De kan foldes sammen og er i det hele taget meget praktiske og strømlinede. Kvaliteten svinger meget, og vælger du at købe sådan et løbehjul i et supermarked eller en legetøjsbutik, så tjek altid om kvaliteten er i orden. Hos SkatePro forsøger vi selv at undgå de billigste løbehjul.

Læs også guiden: køb af løbehjul.