×
Menu

Løbehjul

Værd at vide

Løbehjul: En sport der kan dyrkes af alle

Løbehjul er en sjov sport for personer i alle aldre og på alle niveauer. Løbehjul er en god måde at træne cardio, og det hjælper samtidig med at træne ben- og kernemuskulaturen. Når du står på løbehjul, forbedrer du også din balance og koordination, hvilket også kan være en fordel, når du dyrker andre sportsgrene. Selvom løbehjulet blev opfundet i 1920'erne, var det først i 90'erne, at det moderne løbehjul i aluminium vandt udbredelse.

Trickløbehjul: Bygget til tricks

Trickløbehjul, eller pro scooters, bliver typisk brugt i skateparks, urbane områder og på parkeringspladser. Denne type løbehjul er designet til tricks og mere aggressiv brug, og derfor kan de holde til store belastninger. Da de på én gang skal være holdbare og gode at lave tricks på, skal et moderne løbehjul til tricks og stunts både være let og robust. Det er også meget normalt at tilpasse trickløbehjul for at opgradere enkelte dele, udskifte nedslidte dele eller for at tilføje et personligt look. Trickløbehjul kan generelt ikke foldes sammen.

Løbehjul med store hjul: Bekvemme til transport

Til transport anbefaler vi løbehjul med store hjul, der har en diameter på 120 mm eller mere. Denne form for løbehjul kan også kaldes transportløbehjul, og de er som regel designet til voksne, der gerne vil bevæge sig omkring i byen på en sund og sjov måde. Løbehjul til børn falder også ofte indenfor denne kategori, og de er udstyret med enten to eller tre hjul. Løbehjul med store hjul kan ofte foldes sammen og det er derfor let at have dem med sig på offentlige transportmidler på vej til arbejde eller skole. De store hjul har god retningsstabilitet, og de kan lettere køre over bump og sprækker i asfalten.

Hvis du gerne vil lære mere omkring løbehjul, kan du tage et kig på vores guide til køb af løbehjul.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser