×
Menu

Skateboards

Værd at vide

Skateboarding er en alsidig actionsport

Skateboarding er en actionsport, hvor man kan lave et utal af tricks på sit skateboard. Selvom der er meget fokus på tricks i skateboarding, er der rigtig mange, der vælger at bruge skateboards som et urbant transportmiddel.

Skateboarding er bedst kendt for tre discipliner: park, vert og street. Park-skateboarding foregår i skateparks med forskellige specialfremstillede obstacles. Vert-skateboarding foregår på ramper, hvor den øverste del er vertikal - heraf navnet vert. Indenfor street-skateboarding bruger man forskellige elementer i byrummet til at lave sine tricks på. Det kan fx være gelændere og trapper.

Du kan finde mere information om de forskellige former for skateboarding i vores guide til køb af skateboards til øvede skatere.

Derfor er skateboarding godt for dig

Skateboarding kommer med mange positive sidegevinster. Det forbedrer din koordinationsevne, da du hele tiden er nødt til at tilpasse din kropsstilling, så du kan lande dine tricks ordentligt. Skateboarding har også en positiv indflydelse på din balanceevne, og så er det også værd at nævne, at skateboarding er en sjov måde at få et full-body workout i bedste kaliber.

Skateboarding er også en social aktivitet, hvor man møder mange nye mennesker, der deler interessen for skateboarding. Det er let at være social i skateparkerne, da skatere har en tendens til at være ivrige efter at snakke om deres favorittricks og udstyr. Skateboarding kan også give et selvtillidsboost, da følelsen af at lande et nyt trick er helt fantastisk.

Historien om skateboarding

Skateboarding som vi kender det i dag, opstod i 1940'erne på den amerikanske vestkyst. På den tid begyndte surfere, at montere hjul på brædder, plader og andre ting, som kunne gøre det ud for at surfboard, når de ikke havde mulighed for at surfe. Oprindeligt blev skateboarding kaldt for "sidewalk surfing" på grund af denne tætte forbindelse til surfing.

I løbet af de følgende årtier blev skateboarding ved med at udvikle sig. I 1960'erne begyndte de første forretninger at sælge skateboards, og i 70'erne begyndte man at producere skateboardhjul i polyurethane fremfor metal og keramiske materialer. I 80'erne havde skateboarding en ægte guldalder, hvor skatere grundlagde et stort antal skateboard-virksomheder. I løbet af firserne blev der lavet mange film om skaterkulturen, og nogle af dem er i dag blevet kult-klassikere.

I dag er skateboarding en af de mest populære former for actionsport. Det regnes for at være en seriøs sport på konkurrenceplan. Dette bevidnes især af, at skateboarding var blandt disciplinerne til OL i Tokyo i 2020 (2021).

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser