MENU
Boards
Værd at vide

Skateboards

Her hos SkatePro har vi et bredt udvalg af skateboards, fordi det et vigtigt, at du har mulighed for at finde det skateboard, der passer til dine behov og evner. SkatePro tilbyder både komplette skateboards og dele. Før du køber dit skateboard, er det vigtigt, at du gør dig klart, hvad dine forventninger er til dit board. Et longboard egner sig godt til cruising og carving, mens et skateboard er designet til tricks og ramper.

Skateboard decks og hjul

Mange skateboards har ahorns decks. Ahorn er en god trætype til decks, fordi det er et meget stærkt materiale, og Canadisk ahorn er den stærkeste slags træ, der bliver brugt til decks. Længden på decket er typisk omkring 70-85 cm, og bredden er normalt omkring 19-27 cm.

Hjul til skateboards fås i forskellige størrelser og hårdheder. Hvis du er mest til at lave tricks på ramper, så skal du have fat i store hjul, men hvis du er mere til street skating, så skal du vælge lidt mindre hjul, da de bringer dig tættere på jorden, og dermed også giver mere stabilitet.

Hver producent har sin egen specielle stil, når det kommer til grafikken på boardet, og disse forskellige stilarter er med til at gøre det nemmere for kunderne at adskille de forskellige brands fra hinanden.

Skateboardets historie

Skateboardets historie går helt tilbage til 1940’erne, hvor folk først begyndte at montere hjul på plader, planker og andre ting, der kunne gøre det ud for et deck. I 1960’erne begyndte de første butikker at sælge skateboards, og i 1970’erne blev de første polyurethane hjul opfundet. I 1980’erne blomstrede skateboard industrien, og mange skateboard virksomheder så dagens lys. Samtidigt blev der i dette årti lavet flere film om skateboard kulturen, hvoraf flere af dem endte med at blive kult klassikere.

Skateboarding kommer fra Vestkysten i USA, hvor surfere savnede noget at lave på land, og derfor fik ideen at montere hjul på deres surfboards. Fordi Vestkysten altid har været – og stadigvæk er – centrum for skateboard industrien, så bliver skateboard kulturen ofte associeret med den afslappede livsstil på Vestkysten. I årenes løb har én slags skateboard udviklet sig til flere slags skateboards, og i dag findes skateboards i utallige former.

Hvilket skateboard skal jeg vælge?

Er du i tvivl om, hvilket skateboard du skal vælge, så læs vores skateboard købeguide. Her gennemgår vi de fleste ting du bør være opmærksom på, når du køber et skateboard; deck, trucks, kuglelejer og hjul.

Vi er e-mærket